Inițializează o căutare

SAMGPL

Membrii CAR Învățământ Slobozia, convocați în conferință extraordinară

Situaţia în care se află CAR Învăţământ Slobozia după ce trei dintre angajatele sale au fost reţinute, săptămâna trecută, pentru 24 de ore, constituie obiectul conferinţei extraordinare convocată de Uniunea Judeţeană CAR Ialomiţa, prin preşedintele Gabriel Răceanu, la data de 5 noiembrie, ora 11.00.

Pe ordinea de zi a conferinţei extraordinare care va avea loc în Sala Sporturilor Andreea Nica din Slobozia se află revocarea din funcţie a membrilor actualului Consiliu Director şi alegerea înlocuitorilor pentru un mandat de 4 ani. Cu aceeaşi ocazie va fi revocat şi cenzorul asociaţiei şi aleşi membrii noii comisii de cenzori şi va fi propusă încetarea tuturor contractelor individuale de muncă şi a celor de colaborare încheiate de Asociaţia CAR Învăţământ Slobozia.


 De această ultimă măsură menţionată sunt vizate Margareta Dicieanu - directorul economic, contabila Mădălina Nicoleta Akdeniz şi casiera Marinela Tinca.

Gabriel Răceanu, preşedintele Uniunii Judeţene CAR Ialomiţa, ne-a precizat că, deşi nu este vizată în mod direct de ancheta procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, va propune membrilor asociaţiei şi demiterea preşedintelui Asociaţiei CAR Învăţământ: „Conform statutului Asociaţiei, Consiliul Director este cel care decide semnarea sau rezilierea unui contract. Acum, nemaiavând Consiliu Director, am mers mai departe şi am propus desfacerea celor trei contracte de muncă. După care, odată constituit, noul Comitet Director va decide ce urmează. Propunerea noastră va fi aceea de demitere a preşedintelui Mihaela Neagu, care oricum îşi exprimase în mai multe rânduri dorinţa de a pleca din funcţie, numai că nu i-a aprobat nimeni plecarea. Trebuie spus, însă, că doamna Neagu nu este implicată în dosarul penal aflat în curs de cercetare“, ne-a precizat Gabriel Răceanu.

În acest moment, deşi din punct de vedere juridic nu există nici o decizie de încetare a activităţii CAR Învăţământ Slobozia, activitatea este suspendată de drept, cel puţin până la numirea membrilor noului Comitet Director. Sediul din strada Alexandru Odobescu a fost sigilat de anchetatori, după ce au fost ridicate bunuri şi înscrisuri considerate relevante pentru elucidarea împrejurărilor în care s-a produs prejudiciul estimat, într-o primă instanţă, la 49 de milioane de lei.

CAR Învăţământ Slobozia are aproape 4000 de membri, dintre care nu mai puţin de 2700 figurează pe lista păgubiţilor veritabilului Caritas în variantă ialomiţeană pus la cale, în ultimii ani de cele trei personaje vizate de ancheta procurorilor. Inculpatele sunt cercetate acum în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, înşelăciune, fals în înscrisuri oficiale şi abuz în serviciu.

Relevantă pentru dimensiunea afacerilor de tip piramidal derulate sub acoperirea oferită de numele CAR Învăţământ, una dintre cele mai vechi instituţii de credit din Ialomiţa, este şi informaţia că numai în ultimele săptămâni au fost puse în executare, în urma unor sentinţe judecătoreşti, 100 de dosare.

Reamintim cititorilor noştri că Margareta Dicieanu, Mădălina Akdeniz şi Marinela Akdeniz au fost reţinute joia trecută pentru 24 de ore şi puse în libertate o zi mai târziu, în ciuda faptului că poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Ialomiţa întocmiseră documentele preliminare în sensul arestării preventive a celor trei.

Robert-Viorel Dincă



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare