Inițializează o căutare

SAMGPL

Ludovic Orban, la Slobozia, atac la adresa foștilor coechipieri liberali

Lansarea organizaţiei judeţene a Forţei Dreptei s-a produs la iniţiativa şi, în mod firesc, în prezenţa liderului naţional al formaţiunii politice de sorginte liberală. Ludovic Orban a revenit la Slobozia, de astă dată din postura de lider al partidului pe care l-a înfiinţat după despărţirea de PNL, survenită la finalul anului trecut pe fondul disensiunilor grave cu preşedintele Iohannis.


 Înscăunarea, deocamdată cu titlu provizoriu, a lui Eugen Dubălaru, în fruntea organizaţiei Ialomiţa a Forţei Dreptei, i-a prilejuit fostului premier şi câteva remarci bine ţintite către foşti colegi de partid. Înainte de a declanşa atacul la adresa foştilor coechipieri liberali, Ludovic Orban a precizat că ideea de la care s-a pornit în conturarea organizaţiei este aceea de alternativă la PNL: „România şi comunităţile locale nu pot fi lăsate numai pe mâna unor oameni care nu şi-au făcut şcoala la timp, care nu au primit nici măcar cei 7 ani de acasă şi care nu au nici o legătură cu morala sau cu interesul public. Am fost alături de Ialomiţa timp de 25 de ani, în care am bătut judeţul de la un capăt la altul şi voi fi şi în continuare alături de echipa noastră“, a fost intro-ul la seria de declaraţii ce avea să urmeze.

Orban a precizat că în echipa din Ialomiţa se vor regăsi mai mulţi dintre actualii primari, viceprimari şi consilieri locali din judeţ „care nu pot să-şi părăsească acum formaţiunea politică pentru că-şi pierd mandatul şi nu-şi pot respecta, astfel, angajamentul faţă de alegătorii lor. Sunt primari PNL cărora nu le convine faptul că actuala conducere îi pune să-i lustruiască ghetele lui Ciolacu“.

Şi dacă, în mod firesc, nu a putut nominaliza nici unul dintre viitorii membri de marcă ai partidului său, Orban a oferit, în schimb, certitudinea că Luminiţa Barcari nu va face parte din echipa sa: „Doamna Barcari a avut ocazia să fie alături de noi, a pierdut această ocazie. Acum, să rămână lângă PSD“, a răbufnit preşedintele Forţei Dreptei.

Nici Dragoş Soare şi nici Gheorghe Tinel nu au scăpat de săgeţile otrăvite ale liderului Forţei Dreptei. Orban a rememorat momentul divorţului de fostul deputat PNL de Ialomiţa şi a precizat că acesta s-a produs din cauza faptului că s-a ratat şansa ca liberalii să profite de divizarea stângii ialomiţene: „PNL nu a avut niciodată în Ialomiţa şansa de a câştiga preşedinţia Consiliului Judeţean, cu stânga divizată în cel puţin două formaţiuni, cu fostul preşedinte al CJI şi cu primarul de Slobozia plecaţi din PSD la Pro România. Uneori am avut impresia că parcă nu se doreşte să câştigăm Consiliul. Inclusiv din partea actualului primar al Sloboziei, care a interzis campania candidatului PNL la şefia CJI. Nu şi-a permis, de faţă cu mine, să-i spună Luminiţei Barcari să nu vină în campanie. Am aflat ulterior acest detaliu, iar faptul că pe Dragoş Soare nu l-a interesat decât propria campanie s-a văzut ulterior în rezultatele de la parlamentare“, s-a declarat convins fostul preşedinte PNL.

Orban a precizat, în ceea ce priveşte viitoarele alianţe, inclusiv la nivelul scenei politice ialomiţene, că modul în care vor fi conturate ţine de identitatea doctrinară: „Noi colaborăm cu oameni care seamănă cu noi, care au o gândire şi o viziune apropiate de a noastră. Nu pot să mă asociez cu unii care, uneori, vorbesc după propaganda putinistă. Nu pot să mă asociez cu unii care neagă democraţia şi care nu fac altceva decât să genereze ură în loc să genereze soluţii“.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare