Inițializează o căutare

SAMGPL

Sentinţă bizară definitivă: primarul Iusein şi un consilier USR plimbă 5000 de lei între ei

În cursul anului electoral 2020, la Fierbinţi, eternul Las Fierbinţi, spiritele politice şi nu numai s-au încins între candidaţii la alegerile locale. În principal, între candidatul PSD la funcţia de primar al oraşului, Iuksel Iusein (foto), şi candidatul USR Plus la Consiliul Local, Marin Mihnea Liviu. Cei doi sunt cunoştinţe vechi, în 2012 au fost colegi în USL şi chiar şi în fruntea primăriei unde unul era primar - Iusein, iar celălalt i-a fost viceprimar. După o perioadă de „concubinaj politic şi administrativ“, în 2012, între cei doi au apărut disensiuni, astfel că Marin a trebuit să plece acasă din funcţia de vice. Şi de atunci, Iusein şi fosta sa mână dreaptă se tot înţeapă pe unde se întâlnesc, în special pe reţelele de socializare. Acolo, ca internauţi de data asta, cei doi şi-au aruncat cuvinte grele. În mai toate postările sale de pe facebook, Iusein îl menţiona pe Marin cu eticheta - inginerul ploii. Era o aluzie la meseria pe care Marin o practică sau ar trebui să o exercite având studii în acest sens. De partea cealaltă, liberalul devenit userist peste noapte îi aducea acuzaţii grave lui Iusein. Una dintre ele a umplut paharul care l-a determinat pe actualul primar să apeleze la instanţa de judecată ca să-i spele imaginea. Este vorba despre acuzaţia lui Marin din august 2020, că Iusein ar fi pretins suma de 500.000 de euro pentru a concesiona un teren de 35 de ha. În urmă cu 4 ani de zile, regizorul Dragoş Buliga, care produce serialul Las Fierbinţi, ar fi cerut acel teren pentru o investiţie fantomatică de 16 milioane de euro pentru ca firma Frame Film să-şi facă studiouri în orăşelul celor 2 edili.

 

Astfel, la data de 26 august 2020, Iusein l-a dat în judecată pe Marin pe rolul Judecătoriei Urziceni ca să răspundă civil pentru acuzaţia de percepere a unei mite de 500.000 de euro. În luna mai 2021, Judecătoria Urziceni a pronunţat o sentinţă „apoteotică“, demnă de serialul Las Fierbinţi. Dacă nu ar fi de râs, ar fi de plâns că există asemenea judecători... În data de 26 mai 2021, Judecătoria Las Fierbinţi Urziceni a admis în parte cererea formulată de reclamantul-pârât Iusein Iuksel în contradictoriu cu pârâtul-reclamant Marin Mihnea Liviu. Totodată, a admis în parte şi cererea reconvenţională formulată de pârâtul-reclamant Marin Mihnea Liviu, în contradictoriu cu reclamantul-pârât Iusein Iuksel: „Obligă pârâtul-reclamant să plătească reclamantului-pârât suma de 5.000 lei cu titlu de daune morale. Obligă reclamantul-pârât să achite pârâtului-reclamant suma de 5.000 lei cu titlu de daune morale. Obligă părţile ca, în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii, să şteargă de pe paginile lor publice de socializare toate comentariile şi referirile cu conţinut denigrator, defăimător şi batjocoritor la adresa celeilalte părţi. Obligă părţile să înceteze faptele ilicite de încălcare a drepturilor nepatrimoniale reciproce şi le interzice pentru viitor“. Deci, menţiunea din finalul sentinţei, de a le interzice celor doi şi pe viitor să se jignească, este maximă. Între timp, Iusein şi Mihnea au atacat decizia de la Urziceni la Tribunalul Ialomiţa care le-a respins apelurile. Iusein a făcut şi recurs la Curtea de Apel care pe data de 28 septembrie a.c. l-a respins definitiv.

Cristian Filip


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare