Inițializează o căutare

SAMGPL

Cazacu Marinică: S-a decis absorbirea Partidului Ialomițenilor de către PMP

La sfârşitul săptămânii trecute, la Ploieşti a avut loc reuniunea delegaţilor PMP din Regiunea Sud, eveniment coordonat de către secretarul general adjunct şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene Prahova a Mişcării Populare.

Evenimentul l-a avut printre invitaţi şi pe Cazacu Marinică, primarul comunei Ion Roată şi, conform propriilor declaraţii, viitor membru al formaţiunii politice condusă la nivel central de către Eugen Tomac.


 Participarea edilului la întâlnirea de la Ploieşti, împreună cu Cristian Mihălăchioiu, preşedintele PMP Ialomiţa, i-a facilitat fostului lider democrat-liberal conturarea perspectivelor unei noi formaţiuni politice pe scena ialomiţeană: „S-a decis ca, la nivelul judeţului Ialomiţa, Biroul Permanent Judeţean să fie format, în principal, din oamenii care au performat în cadrul Partidului Ialomiţenilor. Noul preşedinte al formaţiunii politice rezultată în urma fuziunii va fi Ion Drăguşin, primarul comunei Bucu. Practic, se va trece în masă de la Partidul Ialomiţenilor la PMP astfel încât rezultatul să fie unul de bun augur din perspectiva viitoarelor alegeri locale. Cu atât mai mult cu cât este nevoie în Ialomiţa de un partid de centru dreapta cu relevanţă în politica de la nivelul judeţului. Am făcut anunţul în cadrul discursului pe care am fost invitat să-l rostesc de la tribuna întâlnirii de la Ploieşti şi, din câte am putut să constat, a fost primit cu entuziasm de către cei prezenţi. Am explicat şi preşedintelui Tomac şi celorlalţi membri ai conducerii naţionale că vom veni în PMP cu structura de bază a Partidului Ialomiţenilor. Am mai spus şi o repet, în Mişcarea Populară am prieteni foarte buni, împreună cu care sunt convins că putem contura o alternativă la ceea ce înseamnă, în acest moment, mişcarea de dreapta din politica românească“, a creionat Cazacu una dintre surprizele momentului în politica ialomiţeană.

Preşedinte timp de 10 ani al filialei ialomiţene a Partidului Democrat Liberal, Cazacu afirmă că nu are nici cea mai mică undă de emoţie în ceea ce priveşte eventuale contestări ale viitoarei fuziuni: „Nu am avut niciodată această problemă, pentru că m-am pregătit întotdeauna foarte bine. Eu nu am nevoie de contestatari, ci de oameni care să-mi fie aproape într-o construcţie politică. Când hotărârile sunt luate împreună cu membrii echipei, nu e loc nici de contestări, nici de discuţii otrăvite. Ideea e că, în urma unei mişcări de genul celei pe care urmează să o facem nu trebuie să plece nimeni. Dar, pentru ca oamenii să rămână alături de tine, trebuie să fii corect cu ei, iar pe cei care s-ar opune proiectului tău să-i lămureşti de ce e bine să se procedeze aşa cum ai propus tu“, a conchis Cazacu.

Mişcarea de apropiere până la fuziune a Partidului Ialomiţenilor cu Mişcarea Populară vine pe fondul amânării sine-die a absorbţiei formaţiunii politice locale în PNL şi a fost prefaţată, în vară, de participarea lui Cazacu la Şcoala de Vară organizată de tineretul PMP la Olimp. Prilej cu care, politicianul ialomiţean a anunţat că îşi doreşte un viitor comun cu PMP, idee codată într-un mesaj de unitate şi cooperare în perspectiva alegerilor din 2024.

Elena Georgescu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare