Inițializează o căutare

SAMGPL

Marian Neacșu este președintele interimar al filialei PSD Sector 3 din Capitală

Marian Neacşu, secretarul general al Guvernului, este noul preşedinte al filialei PSD Sector 3 din Capitală. În noiembrie 2020, Aurelian Bădulescu a demisionat de la şefia organizaţiei PSD Sector 3 după un derapaj la adresa preşedintelui Klaus Iohannis. Într-o postare pe pagina sa de facebook, Bădulescu a cerut scuze tuturor celor pe care i-a lezat prin postarea care-l reprezenta pe preşedintele Iohannis cu chipul lui Adolf Hitler. După demisia lui Bădulescu, interimatul a fost asigurat de Carmen Mihălcescu. Iar de luni, 10 octombrie a.c., fostul preşedinte al PSD Ialomiţa este şeful interimar al filialei PSD Sector 3 din Capitală.

După excluderea din PSD şi trecerea pe la partidul lui Victor Ponta, Pro România, în noiembrie 2021, Neacşu a ajuns iar într-o funcţie de stat, fiind propunerea PSD pentru postul de Secretar General al Guvernului.

Marian Neacşu, la un moment dat secretar general al PSD în timpul preşedinţiei lui Liviu Dragnea, a fost exclus din partid în noiembrie 2018, ca urmare a puciului încercat împotriva lui Dragnea, fiind unul dintre iniţiatorii scrisorii nemulţumiţilor care cereau demisia acestuia din fruntea partidului. Neacşu spunea la vremea respectivă, într-un mesaj postat pe Facebook, că nu i-a fost uşor să plece din PSD, după mai bine de 20 de ani.

El le transmitea atunci celor care se vor grăbi să catalogheze gestul său drept un act de trădare că înainte de a face acest pas a parcurs toate căile statutare în interiorul partidului. „Din păcate, însă, de o bună bucată de vreme, orice dezbatere de idei în PSD a fost suprimată, iar oricine are curajul să se opună ideilor Liderului Maxim este minimalizat, ridiculizat, calomniat şi, în cele din urmă, anihilat din punct de vedere politic. Cu tot regretul pentru mulţi dintre colegii cu care am dus, umăr la umăr, importante lupte politice de-a lungul acestor ani, nu mai pot fi părtaş la aşa ceva", afirma fostul secretar general al PSD. Ulterior, în februarie 2019, Neacşu s-a înscris în partidul lui Victor Ponta, Pro România, pentru care a condus campania pentru alegerile parlamentare.

În iunie 2019, în Parlament, Neacşu a fost votat vicepreşedinte ANRE, arbitrul pieţei energiei. PSD l-a susţinut atunci şi l-a votat pentru această funcţie. De altfel, singura tangenţă a lui Neacşu cu domeniul energetic a fost un job part-time de consilier în cadrul Cabinetului preşedintelui ANRE, Dumitru Chiriţă, în 2017.

Averea, studiile şi funcţiile ocupate de Neacşu

 Neacşu este asociat la Estrella Imex SRL, care se ocupă de cultivarea cerealelor şi acţionar la SC Pui de Carne Slobozia SRL. De altfel, cariera şi-a început-o ca şef la IAS Slobozia. Apoi a fost director la SC Morăritul SA.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor, Neacşu a terminat Facultatea de Studii Economice de la Craiova în 1982 şi are un master în domeniul Studii de Securitate şi Apărare, din anul 2013, la Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir.

A mai fost vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi apoi chestor. În declaraţia de avere, Neacşu apare ca având un apartament în Slobozia, cumpărat în 1992, şi o casă de vacanţă în comuna Crişan, judeţul Tulcea, a cărei construcţie a fost finalizată în 2009.



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare