Inițializează o căutare

SAMGPL

Dosar penal și amendă pentru deținerea a 2,4 tone de ulei de motor uzat

În urma unei descinderi a poliţiştilor Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase la 7 societăţi comerciale din Urziceni au fost aplicate sancţiuni drastice în cazul administratorilor a două societăţi comerciale.

Poliţiştii, însoţiţi de comisari ai Gărzii de Mediu Ialomiţa, au pus în practică o acţiune de verificare a legalităţii operaţiunilor derulate de persoanele fizice şi juridice care comercializează şi utilizează substanţe care diminuează stratul de ozon sau gaze fluorurate cu efect de seră.

În urma activităţilor specifice derulate cu acest prilej, la sediul a două dintre societăţile comerciale verificate a fost depistată cantitatea de 2400 de litri de deşeuri periculoase, provenite din ulei de motor uzat.

În cazul ambelor entităţi verificate au fost întocmite două dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neluare sau nerespectare a măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase.

Iar cum dosarul penal nu era suficient, în cazul uneia dintre societăţi, comisarii Gărzii de Mediu Ialomiţa au aplicat, în cazul Fin SCL SRL şi o sancţiune în cuamtum de 7500 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniu. Adiţional, administratorilor societăţii sancţionate li s-a pus în vedere să predea în regim de urgenţă cantitatea respectivă de ulei uzat către o unitate de neutralizare.

Intervenţia a fost parte dintr-o acţiune tematică de verificare a gradului în care service-urile auto şi centrele de colectare se achită de obligaţiile care le revin în domeniul gestionării deşeurilor potenţial periculoase pentru oameni şi mediul ambiant.

În cazul celuilalt service auto, Xtech SRL, al cărui administrator s-a ales cu dosar penal, nu s-au impus şi amenzi din partea comisarilor Gărzii de Mediu.

Reamintim cititorilor noştri că tot săptămâna trecută, în ziua care a precedat acţiunea de control de la Urziceni, o echipă mixtă IPJ - GNM ajunsă la Căzăneşti în urma unei sesizări primită de comisarii Gărzii de Mediu Ialomiţa, a descoperit în depozitele unei societăţi comerciale cantitatea de aproximativ 7,5 tone de grăsime de origine animală neprelucrată, provenită din unităţi de abatorizare şi aproximativ o tonă de untură, achiziţionată de la persoane fizice. Faptul că unitatea respectivă funcţiona fără autorizaţie sanitară-veterinară a impus, pe lângă măsurile de intrare în legalitate, şi o amendă în cuantum de 50.000 de lei, în conformitate cu prevederile H.G.984/2005.

Robert-Viorel Dincă



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare