Inițializează o căutare

SAMGPL

Familia lui Silvian Ciupercă continuă războiul cu statul român

Săptămâna trecută, marţi, 13 septembrie, ar fi trebuit să aibă loc un nou termen de judecată în dosarul în care fostul preşedinte al PSD Ialomiţa şi al Consiliului Judeţean se judecă cu Statul Român pentru plata de daune morale aferente abuzului la care supus DNA pe Silvian Ciupercă. Din păcate, speţa s-a amânat întrucât reclamantul a decedat, iar în cauză au fost introduşi soţia, fiul şi fiica lui Silvian Ciupercă. Aceştia 3 şi-au exprimat, pe bună dreptate, intenţia de a continua procesul cu Statul Român având în vedere că daunele morale şi materiale solicitate de Silvian Ciupercă au legătură cu dosarul fabricat de DNA.


Reamintim că opinia publică naţională a fost luată prin surprindere la primele ore ale zilei de 31 iulie de vestea morţii celui care a fost preşedintele CJI şi al PSD Ialomiţa, Silvian Ciupercă. Personalitate incontestabilă a vieţii sociale şi politice din Ialomiţa, iubit, dar şi contestat de cei care, în urmă cu 8 ani nu au ezitat să-i aplice ştampila de penal, Silvian Ciupercă a murit în circumstanţe asupra cărora au planat incertitudinea. Informaţia despre moartea lui Ciupercă am prezentat-o primii în acea zi şi s-a viralizat cu un amănunt neconfirmat, neverificat şi fals, că ar fi fost lovit de un autoturism. În realitate, aşa cum a confirmat şi autopsia, cauza decesului a fost un infarct. Acesta a survenit într-un moment în care se deplasa spre o zonă de alergat, aşa se şi explică semnele de pe faţa sa şi rănile de pe un braţ şi un picior. Vinovatul moral al acestei morţi este procurorul DNA, Delia Maria Ciurariu, care i-a fabricat dosarul de corupţie lui Ciupercă. Acele acuzaţii, dar mai ales cele 66 de zile de arest l-au măcinat încet şi sigur pe fostul preşedintele al CJI şi al PSD Ialomiţa.

În ziua morţii, Silvian Ciupercă se afla în comuna Bălceşti, satul Goruneşti, judeţul Vâlcea, pentru parastasul fostei sale soacre, şi a ieşit să alerge în aerul proaspăt al dimineţii. La scurt timp după ce a părăsit imobilul în care-şi petrecea vacanţa, un bărbat l-a descoperit căzut într-un şanţ de pe marginea şoselei care traversează localitatea aflată la doi paşi de Bălceşti. Apelul la 112 a fost lansat la ora 07.03, dar salvatorii ajunşi în câteva minute la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru a-l readuce la viaţă.

Statul român trebuie să plătească pentru abuzul DNA

Finalul de an 2021 a adus confirmarea unei realităţi pe care profesorul Silvian Ciupercă o anticipase la momentul în care Curtea de Apel Bucureşti l-a achitat în mega-dosarul instrumentat de DNA. Pe rolul Tribunalului Ialomiţa a fost înscris dosarul nr.1602/98/2021, în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean a solicitat Statului Român, prin Ministerul Finanţelor Publice, plata unor daune materiale şi morale.

Silvian Ciupercă nu a dorit să facă pentru moment, la recomandarea avocatului care îl reprezintă, nici un fel de referire la suma solicitată cu titlu de daune morale. În ceea ce priveşte cei aproximativ 150.000 de lei pe care îi are de recuperat de la Consiliul Judeţean Ialomiţa, suma a devenit de notorietate în momentul în care bugetul judeţean a trebuit rectificat pentru acoperirea acesteia. Ulterior, am aflat că Ciupercă a solicitat Statului Român suma de un milion de euro ca daune morale pentru trauma trăită. Următorul termen de judecată este pe data de 25 octombrie a.c..


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare