Inițializează o căutare

SAMGPL

Social-democraţii ialomiţeni şi-au stabilit conferinţa judeţeană pentru data de 21 octombrie

Preşedinţii filialelor locale din Ialomiţa ale Partidului Social Democrat au fost convocaţi de Marian Pavel la Consiliul Politic Judeţean.

Motivul principal al convocării l-a reprezentat o directivă primită de la Centru în care se preciza că trebuie declanşate adunări generale şi conferinţe de alegeri la toate nivelurile din teritoriu. Conform calendarului stabilit de conducerea centrală, acestea ar trebui organizate cel mai târziu până la jumătatea lunii octombrie, astfel încât la 21 octombrie să poată fi organizată conferinţa judeţeană a PSD.


Practic, tururile de scrutin vor fi organizate începând cu organizaţiile locale de la nivelul comunelor, iar la finalul perioadei se vor desfăşura alegerile la nivelul organizaţiilor orăşeneşti şi municipale. În urma acestor adunări generale de la nivel local ar urma să fie stabilită şi componenţa delegaţiilor care vor participa la Conferinţa Judeţeană a PSD de pe data de 21 octombrie.

În prima etapă ar urma să fie organizate conferinţele de alegeri în localităţile în care preşedinţii de organizaţii au şi devenit primari în urma celui mai recent tur de scrutin al alegerilor locale. Partea de final a perioadei care precede conferinţa judeţeană va fi rezervată campaniei locale desfăşurată în localităţile cu primari de altă culoare politică.

Marian Pavel, preşedintele PSD Ialomiţa, nu a făcut declaraţii publice referitoare la agenda şedinţei Consiliului Politic Judeţean limitându-se la precizarea că au fost stabilite „calendarul conferinţelor alegerilor locale şi data conferinţei judeţene - 21 octombrie“: „Partidul Social Democrat dovedeşte în continuare că este principala forţă politică a judeţului, cu o echipă unită şi puternică“, a fost singurul anunţ al liderului social-democraţilor ialomiţeni în urma şedinţei de joia trecută.

La scurt timp după încheierea şedinţei de la sediul PSD Ialomiţa, Marcel Ciolacu a anunţat că va fi schimbat din temelii sistemul de desemnare a candidatului partidului la funcţia de preşedinte al României: „Viitorul candidat al PSD va fi ales de către fiecare organizaţie, de fiecare consilier comunal, municipal, viceprimar, primar, în conferinţe de alegeri în întreaga ţară. Schimbăm cu totul sistemul de desemnare a candidatului pentru funcţia de preşedinte al României“, a fost anunţul-surpriză al lui Ciolacu.

Liderul naţional al PSD a mai afirmat şi că a fost constituit deja un colectiv de lucru în vederea modificării Statutului PSD. Scop în care ar urma să fie convocat şi primul congres ordinar al partidului după o pauză de aproape 5 ani.

Una dintre modificările principale ale statutului respectiv ar urma să fie şi aceea că PSD ar putea avea candidat la Preşedinţia României din afara partidului, situaţie fără precedent în istoria formaţiunii politice.

Elena Georgescu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare