Inițializează o căutare

SAMGPL

Șefii a două unități de parchet au cerut să iasă la pensie

La sfârşitul lunii trecute, pe ordinea de zi a Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii au fost şi două cereri a doi şefi de unităţi de parchet din judeţul Ialomiţa. Nr. 2 pe ordinea de zi a şedinţei a fost cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, formulată de Dima Marian, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa. Punctul nr. 8 pe aceeaşi listă cu cereri de pensionare a fost cererea procurorului-şef al DIICOT Ialomiţa, Alexandru Mihailiuc. Dacă pensionarea lui Dima nu ar fi o problemă pentru Parchetul Judeţean, acesta putând fi înlocuit de prim-procurorul adjunct, una mare ar fi la DIICOT. De la începutul anului, Mihailiuc rămăsese singurul procuror al Biroului Teritorial în aşteptarea momentului în care Structura Centrala îi va trimite un procuror.

Dima, prim-procuror din 2016

Dima Marian a devenit prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa în urma concursului organizat de Consiliul Superior al Magistraturii, în perioada 25 martie-23 iunie 2016 pentru numirea în funcţii de conducere a procurorilor din judeţul Ialomiţa.

Înainte de concurs, Dima a deţinut funcţia de procuror - şef al DIICOT – BT Ialomiţa timp de trei mandate. În 2016, funcţia de şef al parchetului judeţean a fost disputată de doi procurori, Buzoianu Verginica, prim-procuror interimar în funcţie, şi Dima Marian. Cea mai mare notă la concurs a obţinut-o candidatul Dima Marian, acesta luând nota 7,9. Locul II a fost ocupat de Verginica Buzoianu, acesta obţinând nota 7,37. Interesant este că diferenţa între cei doi candidaţi la funcţia de prim-procuror al Parchetului Judeţean a făcut-o partea scrisă a examenului, unde Dima a luat 7,8 şi Buzoianu a luat 5,6. În schimb, la proiectul de management, Buzoianu a luat nota 9.14, iar Dima – 8,00.

În luna iulie 2019, Dima a fost candidat unic la concursul organizat de CSM pentru aceeaşi funcţie de şef al Parchetului Judeţean. Aşa că a obţinut un nou mandat până în iulie 2022, când, iată, a făcut cerere de pensionare.

Mihailiuc, şef al DIICOT Ialomiţa din noiembrie 2020

În data de 10 noiembrie 2020, Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis delegarea în funcţia de procuror şef al Biroului Teritorial Ialomiţa al DIICOT a procurorului Mihailiuc Alexandru (foto).
 

Acesta era procuror în cadrul DIICOT şi a fost propunerea procurorului şef adjunct al Structurii Centrale pentru a ocupa funcţia de la BT Ialomiţa. La acel moment, funcţia de procuror şef al DIICOT Ialomiţa era vacantă. Predecesorul şef al BT Ialomiţa, procurorul Mihaela Burcea, primise două delegări pe funcţie din partea CSM începând cu 19 noiembrie 2019 şi a cerut să se întoarcă la DIICOT Călăraşi de unde venise.

Motivul acestor delegări pe funcţia de şef al DIICOT Ialomiţa îl constituie faptul că, la 26 septembrie 2019, titularul de drept, procurorul Dan Alexandru Popa, a fost votat în unanimitate, de către comisia de selecţie din Ministerul Justiţiei, pentru funcţia de adjunct al membrului naţional român la Eurojust.

Sorin Duţu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare