Inițializează o căutare

SAMGPL

Afaceristul Robert Tereacă, președinte al secției de handbal a CSM Slobozia

Introdus în sistem în luna octombrie a anului trecut, când a fost „uns“ consilier pe probleme de sport al primarului Dragoş Soare, Robert Tereacă a făcut pasul înainte după ce lui Nicolae Goidea nu i-a mai fost prelungit contractul, valabil până la 30 iunie.


Numirea lui Tereacă nu poate fi interpretată nici măcar în treacăt în registru politic, consideră viceprimarul Gigi Manea. Viceprimarul afirmă că şi-ar fi dorit, ce-i drept, să numească măcar un membru PNL în fruntea uneia dintre instituţiile din subordinea Primăriei Municipiului Slobozia: „Nu vă ascund faptul că mi-aş fi dorit, într-o instituţie în care toţi directorii sunt numiţi de PSD, să pot impune măcar un singur om. Dar, nu e cazul, mai ales că Robert Tereacă nici măcar nu e înregimentat politic. Am avut de ales între două proiecte de management şi l-am ales pe cel care am considerat că asigură secţiei de handbal a CSM şi finanţare şi stabilitate şi continuitate în performanţe“, a justificat Manea ascensiunea pe scara ierarhică a fostului finanţator al secţiei de handbal.

Noul manager al echipei de handbal ne-a declarat că îşi doreşte ca echipa să crească de la an la an, astfel încât să nu mai fie nevoită să evolueze când în Liga Florilor, când în pandemie: „Nu e uşor, într-un oraş ca Slobozia, dar mi-am asumat asigurarea resurselor financiare care să ofere echipei liniştea şi stabilitatea necesare marii performanţe. Obiectivul meu este să readuc echipa în Liga Florilor. Dacă nu se va putea la sfârşitul sezonului viitor, sper ca măcar la finalul campionatului 2023-2024 să le putem da motive de bucurie celor care sunt aproape de echipă. Nu mi se pare normal să facem naveta între Divizia A şi Liga Florilor, şi să fim salvaţi de la retrogradare de pandemia de coronavirus. Oricum, nu pot să-mi trasez un obiectiv inferior celui atins anul acesta. Aşa că voi depune toate eforturile care ţin de mine ca echipa să atingă cel puţin locul al doilea la finalul viitoarei ediţii de campionat“, ne-a declarat Robert Tereacă în noua calitate.

Atragerea de surse de finanţare care să le suplimenteze pe cele aflate deja la dispoziţia clubului, dar şi consolidarea loturilor de juniori ale clubului se află pe lista de priorităţi a omului care a reafirmat ideea că la nivelul conducerii clubului era nevoie de o schimbare: „Avem în pepiniera clubului aproximativ 70 de mici handbaliste. Pornind de aici vreau să consolidăm centrul de copii al clubului pentru că, până acum, nu a venit nimic din urmă. Şi e păcat, mai ales că, dacă mizăm pe sportivele crescute la club, impactul va fi unul pozitiv şi asupra bugetului aflat la dispoziţia clubului. Sunt bani publici şi trebuie să avem grijă ca ei să fie cheltuiţi exclusiv în interesul dezvoltării secţiei de handbal şi a clubului în integralitatea sa“, mai spune Tereacă.

Noul preşedinte îi succede în funcţie lui Nicolae Goidea, căruia îi fusese încredinţată conducerea fostului HCM Slobozia la 1 iulie 2017. Fostului preşedinte i s-ar fi propus de către primarul Dragoş Soare postul de director sportiv, dar propunerea a fost declinată din cauza diferenţelor de viziune care îl despart pe Goidea de succesorul său la conducerea handbalului din Slobozia.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare