Inițializează o căutare

SAMGPL

Iulian Olteanu este noul director al SC Infrastructură Drumuri şi Poduri SA

Mandatul deţinut, cu titlu interimar, de ex-primarul Alexandru Stoica, la conducerea SC Infrastructură Drumuri şi Poduri SA a luat sfârşit la finalul lunii iunie.

Procedura de selecţie a noului director s-a desfăşurat într-o atmosferă pe care o putem caracteriza foarte uşor ca fiind una discretă. Schimbarea de gardă de la societatea Consiliului Judeţean Ialomiţa nu a devenit de notorietate publică decât după ce Marian Pavel, şeful administraţiei judeţene, a anunţat marţea trecută că a vizitat frontul de lucru de pe DJ 101 B împreună cu Alexandru Potor, administratorul judeţului şi cu Iulian Olteanu, directorul SC Infrastructură Drumuri şi Poduri SA.


Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât, cel puţin aparent, Alexandru Stoica părea, deşi interimar, bine instalat în fotoliul de director al societăţii: „Am decis să nu particip la procedura de selecţie pentru postul de director al societăţii. E prea mare bătaie de cap...“, a fost singura precizare pe care fostul primar PSD al Sloboziei a făcut-o în momentul în care l-am abordat în legătură cu motivul renunţării la postul de conducere.

Alexandru Stoica fusese instalat în Biroul nr. 1 de la SC Infrastructură Drumuri şi Poduri SA în luna ianuarie a anului trecut. Iniţial, pentru un interimat care ar fi trebuit să dureze 4 luni, cu posibilitatea prelungirii cu încă două luni suplimentare. Luna august a anului trecut avea să-l găsească pe Stoica tot la conducerea societăţii, în aşteptarea lansării unui nou concurs pentru ocuparea postului.

Anunţul respectiv avea să fie făcut relativ repede de expertul independent în recrutare Fox Management Consultants SRL, cu termen limită pentru depunerea dosarelor de înscriere 17 septembrie 2021. Cum la selecţia de dosare nu s-a înscris nici un candidat, Stoica a acceptat să rămână la post până la organizarea unui nou concurs. Adică, până la începutul anului în curs, când a fost stabilită ca termen-limită pentru depunerea dosarelor în vederea interviului data de 14 ianuarie. Noul eşec în desemnarea succesorului lui Stoica, în condiţiile în care nici unul dintre cei 4 candidaţi înscrişi nu a îndeplinit exigenţele impuse de angajator, l-a menţinut pentru încă jumătate de an pe Alexandru Stoica în funcţie.

Procedura de selecţie a directorului SC Infrastructură Drumuri şi Poduri a fost reluată în luna mai, cu 23 iunie termen limită pentru depunerea dosarelor. Evaluarea acestora avea să se soldeze cu selectarea unui inspector de daune în cadrul unei societăţi de asigurări pentru postul care, înaintea interimatului prelungit al lui Alexandru Stoica fusese ocupat de Dan Anton, al cărui contract de mandat a expirat pe 7 ianuarie 2021.

Iulian Olteanu şi-a preluat, efectiv, postul la începutul săptămânii trecute.

Infrastructură Drumuri şi Poduri SA a fost înfiinţată în urmă cu 4 ani, în perioada mandatului de preşedinte al CJI deţinut de Victor Moraru şi, conform declaraţiilor publice ale predecesorului lui Iulian Olteanu, ar fi obţinut în 2020 un profit de 50.000 de lei.

Misiunea de management a lui Iulian Olteanu ar trebui să fie una relativ facilă în condiţiile în care acesta preia societatea cu contracte semnate care totalizează 10 milioane de lei, conform fostei conduceri.

Infrastructură Drumuri şi Poduri SA funcţionează în baza OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, care îi permite să funcţioneze exclusiv în baza contractelor de achiziţii cu încredinţare directă.

Cristian Filip


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare