Inițializează o căutare

SAMGPL

Afaceristul Daniel Bâja: ziua se vede listat la bursă, seara este bătăuş de duzină

În ultimele luni, afaceristul Daniel Bâja, proprietarul firmei Top Seeds SA Slobozia, a inundat presa de business din România cu diverse poveşti de succes. Scopul acestei mediatizări subite şi excesive este de a obţine o finanţare de 11 milioane de lei de pe piaţa AeRO a Bursei de Valori București (BVB). Probabil, Bâja a atins gradul maxim de îndatorare pentru bănci, şi nemafiind solvabil, a decis să caute o finanţare pe piaţa AeRO crezând că aici este izvor nesecat de bani. Afirmăm lucrul acesta întrucât, potrivit datelor contabile publice ale firmei Top Seeds, la finalul anului trecut avea datorii de 122 de milioane de lei în condiţiile unei cifre de afaceri duble. Aşa că Bâja a început să pompeze bani în nişte gogoşi mediatice de genul - „când eram mic, tata mă lua la prășit, la spicuit“, asta fiind prima lui legătură cu agricultura. A doua gogoşică a fost cum a devenit agent de vânzări al unui distribuitor de inputuri din Slobozia, dar în perioada crizei din 2008, afacerile companiei în care lucra au început să meargă din ce în ce mai rău. Un an mai târziu, aceasta a intrat în insolvență. Daniel Bâja spune că a încercat, însă nu a mai avut cum să salveze compania, deşi era simplu angajat, nu salvator de firme. Trecând peste faza aceasta de super-agent de vânzări, cu 1000 de lei a înfiinţat firma cu care azi vrea să acceadă la bursă.

Un pumn pentru o datorie…

După ce am arătat în ce pozează Bâja, să-i prezentăm şi o faţă mai puţin ştiută, cea de inculpat, pe care a dobândit-o pe data de 1 iulie a.c.. Astfel, în această zi, Daniel Bâja a devenit inculpat după ce Parchetul Slobozia l-a trimis în judecată pentru lovire şi alte violenţe. Este vorba despre o poveste din octombrie 2017, când Bâja s-a întâlnit cu o cunoştinţă, Popa Valentin, la Popasul Vlăsia din Buftea unde avea loc o petrecere cu fermieri a unei firme din agricultură. La ora 4 dimineaţa, la petrecere, Bâja şi-a adus aminte că Popa avea o datorie mai veche către firma sa, Top Seeds. Împreună cu o a treia persoană, cunoştinţă comună a celor doi, cu toţii au ieşit pe terasa restaurantului unde au continuat discuţia despre datorie. La un moment dat discuţia dintre Bâja şi Popa a degenerat, ajungându-se la situaţia în care ultimul l-a lovit cu palmele peste faţă pe primul. Mai mult decât atât, ca bonus, Popa i-a mai dat şi un picior în ouă lui Bâja. Cunoştinţa comuna care i-a însoţit pe terasă a încercat să-i despartă ţinându-l pe Bâja să nu riposteze violent. În acel moment, Popa a plecat spre restaurant, doar că Bâja a venit din spate şi l-a lovit cu pumnul în faţă pe Popa care s-a prăbuşit la pământ.

Pentru că Popa a căzut ca fulgerat, Bâja a fost, culmea, cel care i-a acordat primul-ajutor. La faţa locului a fost chemată şi o ambulanţă, iar personalul medical i-a acordat, la rândul său, îngrijiri medicale lui Popa.

Ulterior, Popa şi-a scos certificat medico-legal care a atestat că a necesitat îngrijiri medicale timp de 30-35 de zile.

Şi uite aşa Bâja a ajuns inculpat pe rolul Judecătoriei Slobozia pentru loviri şi alte violenţe. Când colo, el ar fi vrut să dea lovitura la bursă….

Cristian FilipToate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare