Inițializează o căutare

SAMGPL

Primăria Țăndărei pune piciorul în pragul taximetriștilor din oraș

Începutul lunii iunie ar putea intra în istoria comunităţii locale din Ţăndărei drept momentul în care serviciul de transport public local de tip taxi şi-ar putea suspenda activitatea. Consilierii locali de la Ţăndărei au primit în mapa cu materialele pentru şedinţa de îndată din 31 mai o adresă din partea colegului lor Marius Traian Dinu, ales local PSD. Prin acea scrisoare deschisă li se solicită invitarea la şedinţa respectivă a lui Ştefan Ionescu, şeful Serviciului de Autorizare din cadrul Primăriei Oraşului Ţăndărei pentru a clarifica situaţia prezentată în raportul făcut public în şedinţa din 26 mai a Consiliului Local.

În şedinţa respectivă, Ionescu avertizase că, în urma depistării de neconformităţi crase în documentaţia în baza căreia au fost emise autorizaţiile de transport persoane în regim de taxi, nu ar mai trebui aplicată viza anuală pe documentele în baza cărora este prestat serviciul respectiv în Ţăndărei.


 De menţionat ar fi faptul că Dinu este implicat în mod direct în respectivul business, prin doi dintre cei 4 transportatori activi în acest moment pe piaţa locală, SC Avo 92 SRL şi II Dinu Traian Marius.

Ionescu propusese în şedinţa din 26 mai ca, din data de 8 iunie, Poliţia Locală să fie împuternicită ca prin procesele-verbale de constatare întocmite în cazul taximetriştilor identificaţi în trafic fără documentele legale să le fie aplicate amenzi între 5.000 şi 25.000 de lei. Iar ca măsură complementară - suspendarea contractului de gestiune a serviciului de transport.

Măsura este considerată abuzivă de Dinu care afirmă că nu i se pare corect ca, din moment ce deţine toate autorizaţiile şi avizele necesare, să fie ameninţat cu suspendarea activităţii. În opinia sa, culpa exclusivă pentru situaţia creată le aparţine celor care au condus Serviciul de Autorizare, respectiv Constantin Vlădilă şi Ştefan Ionescu: „Nu putem fi puşi noi în imposibilitatea de a ne desfăşura activitatea pentru faptul că noul şef al serviciului, Ştefan Ionescu, a luat la verificat firmele de taxi încă din 2005, când a fost eliberată prima autorizaţie până la momentul actual. Pur şi simplu, ne-a găsit nod în papură. A găsit nişte „închipuiri“ de contravenţii, că nu s-a respectat legea acum 7 ani, în sensul că s-au făcut nişte cesiuni care nu au respectat prevederile legale. Dar, trebuie spus că nu s-a respectat legea din punct de vedere administrativ, pentru că noi, tot ce ni s-a cerut, am depus la dosar...“, susţine Dinu.

Contactat telefonic, Traian Mitrea, viceprimarul oraşului Ţăndărei, ne-a precizat că problema există, dar că nu se poate pune problema suspendării serviciului. Ci, doar a autorizaţiilor transportatorilor aflaţi în culpă: „În acest moment, s-a constatat că, din cele 4 firme de taxi, doar două sunt în regulă, iar pentru celelalte două, documentele au fost eliberate cu nereguli. Nereguli pentru care fostul şef al serviciului a fost suspendat din funcţie şi este cercetat pentru documentarea întregii activităţi. Pe de altă parte, ca transportator, nu poţi să spui acum că tu ai fost corect şi X-ulescu a procedat de o altă manieră este un fals grosolan. Şi, în egală măsură, un şiretlic al celui care a ştiut să exploateze. Nu poţi să nu ştii că atunci când te angajezi în a derula o activitate îţi trebuie un dosar care trebuie să conţină un anumit număr de documente absolut necesare“, a fost, în sinteză, punctul de vedere al autorităţii locale.

Mitrea a menţionat că demersul este făcut pentru a pune în legalitate activitatea de taxi şi că se caută soluţii pentru a se desfăşura fără sincope şi după data de 8 iunie.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare