Inițializează o căutare

SAMGPL

Un tractorist din Ograda, condamnat pentru uciderea a trei oi și rănirea altora patru

În urmă cu un an de zile, şi în judeţul a devenit operaţional Biroul pentru Protecţia Animalelor din cadrul IPJ Ialomiţa. Astfel, a fost făcut un prim pas pentru timorarea, cel puţin, a celor care rănesc sau ucid animale, cu intenţie, din prostie sau dintr-o dorinţă bolnavă.


 În data de 13 august 2021, pe rolul Judecătoriei Slobozia a fost înregistrat un dosar penal în care un bărbat din Ograda a fost trimis în judecată pentru uciderea şi rănirea sau schingiuirea animalelor. Este vorba despre Iancu Ion, iar faptele au avut loc în data de 1 februarie 2020. În după-amiaza acelei zile, inculpatul Iancu se afla cu tractorul pe un drum de câmp în partea de Nord a izlazului comunei Ograda. În acel moment a început o discuţie în contradictoriu, la telefon, cu un consătean, Stângă Gheorghiţă. În faţa tractorului inculpatului Iancu se aflau, în acel moment, mioarele lui Stângă. Pentru că discuţia telefonică a degenerat, Iancu a văzut negru în faţa ochilor de furie şi a intrat intenţionat cu tractorul în mioarele consăteanului.

Trei dintre oi, care aveau crotalii cu numele lui Stângă, au decedat pe loc. Alte 4 ovine au suferit răni foarte grave, făcând necesară sacrificarea lor ulterioară.

Văzându-şi mioarele călcate cu tractorul, Stângă a chemat poliţia care în scurt timp l-au identificat pe Iancu ca fiind autorul abominabilei fapte.

Imediat, pentru sălbatica fapta, poliţiştii au deschis un dosar penal care a fost finalizat abia pe data de 13 august 2021. Adică, după un an şi 6 luni de la săvârşirea ei.

Prin urmare, Iancu a devenit inculpat, fiind trimis în judecată nu doar pentru uciderea şi rănirea sau schingiuirea animalelor, ci şi pentru distrugerea culturilor consăteanului. Este primul astfel de dosar penal instrumentat de procurorii slobozeni, totodată, o noutate şi pentru magistraţii care au pronunţat o sentinţă pentru o faptă penală cu care nu s-au mai întâlnit.

Iar vineri, 29 aprilie, Judecătoria Slobozia l-a condamnat pe Iancu la 5 luni de închisoare cu suspendare şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Şcoala Ograda. De asemenea, inculpatul va trebui să plătească suma de 2000 de lei reprezentând contravaloarea tractorului cu care a omorât oile. Sentinţa nu este definitivă şi nici prea dură pentru un astfel de sălbatic.

Cristian Filip


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare