Inițializează o căutare

SAMGPL

Din categoria „surprize, surprize politice“: Din luna martie, primarul Gheorghe Stelică este președinte ALDE

Faptul că (şi) în Ialomiţa, căile politicii şi administraţiei sunt, adesea, încurcate, este confirmat şi de o informaţie pe care, iniţial, am inclus-o în categoria „can-can“. Este vorba despre informaţia că Stelică Gheorghe, primarul comunei Ciulniţa, a preluat „din mers“ ştafeta predată nimănui de Ionel Gae după plecarea fostului preşedinte ALDE Ialomiţa în CUI. Adică, aderarea la Clubul Umaniştilor Ialomiţeni, ca să nu lăsăm loc de interpretări.


 Practic, de la 1 martie, cel exclus în luna decembrie de către fostul coordonator al organizaţiei judeţene Ialomiţa a ALDE s-a reîntors în partid dintr-o, să-i spunem, eroare de procedură a ex-preşedintelui Gae. Aparent, Gae a lăsat uşa deschisă pentru viitoare mutări în rândul partidului înainte să părăsească mândra corabie. Adică, deşi i-a comunicat „proscrisului“ decizia de retragere a sprijinului politic, nu a comunicat respectivul document şi conducerii centrale a partidului. Ceea ce avea să echivaleze, patru luni mai târziu, cu invalidarea deciziei respective şi, pe cale de consecinţă, cu păstrarea de către Stelică Gheorghe a calităţii de membru. Mai mult decât atât, primarului de Ciulniţa i-a fost încredinţată, conform propriilor declaraţii, şi misiunea de a coordona activitatea ALDE Ialomiţa până la organizarea unui eventual tur de scrutin al alegerilor interne. Sau, după caz, până la definitivarea procesului de fuziune dintre liberal-democraţii lui Călin-Popescu Tăriceanu şi marea familie liberală: „Am preluat, la 1 martie, conducerea ALDE Ialomiţa până când se va produce fuziunea cu PNL. Am rămas în partid pentru că decizia de excludere luată de conducerea judeţeană a partidului nu a fost remisă şi conducerii centrale. Iar acest demers era o condiţie esenţială pentru ca excluderea să fie efectivă. Nu s-au respectat procedurile, prin urmare şi excluderea mea din partid a fost apreciată ca atare de conducerea centrală“, a confirmat Stelică Gheorghe informaţia despre rămânerea în rândurile membrilor ALDE.

Primarul comunei Ciulniţa primise din partea fostului său şef pe linie de partid eticheta de indezirabil din cauza colaborării apreciată de Ionel Gae drept „făţişă“ cu liberalii conduşi de Dragoş Soare. La momentul excluderii, Stelică Gheorghe afirma că decizia excluderii, pe care nu a contestat-o, însă, nici în forurile interne, nici în instanţă, a fost arbitrară: „Faptul că am fost chemat de nişte oameni la o discuţie despre lucrurile bune care ar trebui să se întâmple în comună nu înseamnă că trebuie să stau deoparte întrucât cei care m-au chemat nu sunt membri ALDE. Eu nu am gândit niciodată aşa. Am pus şi voi pune mereu interesul oamenilor înaintea celui de partid. Nu aveam de ce să contest decizia de excludere şi nu am de ce să regret pentru că timp de şapte ani nu a avut nimeni nimic să-mi reproşeze. Discuţiile mele din perioada următoare se vor duce cu toate partidele interesate, inclusiv cu ALDE. Dar, repet, în condiţiile în care interesul comunităţii va fi pus în prim plan“, spunea actualul preşedinte interimar ALDE Ialomiţa la sfârşitul anului trecut.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare