Inițializează o căutare

SAMGPL

COMUNICAT: Despre implicare și exemple de bună practică în proiecte Erasmus+


În perioada 2-6 mai a avut loc cea de-a doua mobilitate a proiectului Erasmus+ în care elevii și profesorii Liceului de Arte ”Ionel Perlea” lucrează în parteneriat cu elevi din alte patru școli europene: 1st EPAL of Trikala, Grecia, Ies Hispanidad, Spania, Ekonomska I Turistika Skola Daruvar, Croația și Agrupamento Escolas Anselmo de Andrade, Portugalia. Scopul proiectului este acela de a-i face pe elevi mai conștienți și mai informați cu privire la problemele de mediu și mai activi în ceea ce privește propunerea de soluții viabile pentru comunitățile lor. Schimbările climatice reprezintă o temă cu care ne confruntăm permanent iar activitățile din proiect vizează modalități prin care elevii devin mai conștienți și mai implicați în acestea probleme și nu sunt simpli consumatori de informație.

Mobilitatea din Duravar, Croația, ”Mass Consumerism Society” i-a adus pe participanți față în față cu ideea de consumerism și de faptul că în general oamenii cumpără mult mai mult decât au nevoie afectând negativ mediul înconjurător. Elevii au făcut diverse activități de cercetare și de exprimare de opinii înainte de deplasarea în Croația și au postat toate aceste informații pe blogul proiectului, https://englishpagesforyou.com/2022/02/25/the-effects-of-consumerism/. Munca de cercetare făcută de echipa de implementare a liceului a dus la formarea unei imagini de ansamblu și asupra modului în care adolescenții din țările partenere își cheltuie banii de buzunar, ei putând face asemănări și deosebiri între ei și elevii din Grecia, Croașia, Spania și Portugalia.


Toate aceste informații au fost folosite de echipa de mobilitate pentru a pregăti materialele necesare participării la ateliere organizate de școala gazdă: două prezentări despre consumerism în România și despre cum adolescenții români își cheltuie banii de buzunar precum și două jocuri WordWall care au fost jucate în timpul atelierului din școala gazdă. De asemenea, doamnele profesor care au însoțit echipa de elevi au susținut o lecție despre elemente culturale specifice poporului român și au participat la un atelier în natură care a avut ca scop crearea unor planuri de lecții inovatoare în care activitățile să fie bazate pe elemente din natură. Mobilitatea a vizat de asemenea, și participarea la diverse vizite de documentare care au permis participanților să observe exemple de bună practică în comunitatea locală și regională și modul eficient în care autoritățile locale au ales să se implice în amenajarea unor spații culturale interesante pentru tinerii care deja nu își mai doresc să viziteze muzee sau alte centre de informare pentru că nu se simt atrași de modul în care informațiile le sunt prezentate.


Proiectul are pagina de Facebook unde sunt postate toate aspectele legate de implicarea participanților în toate tipurile de activități din proiect, https://www.facebook.com/Act-for-Environment-109673914278592 precum și paginile de Instagram administrate de elevii din proiect, https://www.instagram.com/act_for_environment/ și respectiv https://www.instagram.com/erasmusarte/.








Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare