Inițializează o căutare

SAMGPL

Municipiul Slobozia va trebui să returneze 6,5 milioane de lei Ministerului Dezvoltării

Informaţia din titlu a fost făcută publică de Dragoş Soare, primarul municipiului reşedinţă de judeţ, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local, desfăşurată pe data de 28 aprilie.


 Edilul a făcut anunţul în finalul şedinţei, în contextul în care pe ordinea de zi a acesteia s-a aflat şi rectificarea bugetului de care dispun autorităţile publice locale în 2022. Soare a precizat că, deşi, iniţial, a crezut că suma de 6.751.781 de lei poate fi utilizată pentru continuarea lucrărilor, realitatea este una mai mult decât tristă. Adică, vor fi implicaţii asupra bugetului şi a ritmului în care se va finaliza controversatul proiect: „Iniţial, am crezut că putem folosi aceşti bani pentru investiţii în continuarea lucrărilor la intrarea în parcare. Evident că banii nu sunt suficienţi, dar am făcut o adresă către Ministerul Finanţelor Publice pentru a vedea dacă putem folosi aceşti bani. Din păcate, nu se poate. Mai mult decât atât, va trebui să-i returnăm rapid“, a precizat Dragoş Soare.

Iar pentru ca veştile să fie şi mai sumbre, primarul a făcut public şi faptul că bugetul local va fi grevat, în 2022, şi de suma de 500.000 de lei pe care administraţia va trebui să o achite cu titlu de penalităţi în urma rezilierii contractului de finanţare semnat cu Ministerul Dezvoltării: „Această descoperire am făcut-o dorind să accesăm prin GAL ceva bani pentru realizarea unor obiective. Sunt bani pe care va trebui să-i plătim pentru a putea avea acces la viitoare finanţări din fonduri europene“, a precizat Soare.

Şeful administraţiei locale a mai afirmat şi că sunt indicii, pe care o anchetă internă ulterioară le va confirma (sau nu), conform cărora sumele obţinute din creditul respectiv au fost utilizate defectuos.

În ceea ce priveşte soluţiile concrete de finalizare a proiectului rămas în „folclorul“ local drept „Groapa lui Stoica“, Dragoş Soare, deşi nu recunoaşte deschis acest lucru, lasă să se înţeleagă că acestea nu există. Mai exact, Soare a opinat că există trei variante de luat în calcul, care, de fapt, sunt doar două: „Mă tem că a treia variantă nu va fi foarte uşor de realizat pentru că presupune să identificăm o sursă de finanţare din fonduri europene care să ne permită să terminăm parcarea. O a doua este contractarea unui nou credit pentru finalizarea intrării şi a modernizărilor de care este nevoie pentru ca această parcare să fie autorizată, iar altă variantă o reprezintă bugetul local. Suma care reiese din proiectul tehnic este destul de mare şi vă spun foarte sincer că nu ne-o putem permite. Va trebui s-o alocăm multianual, etapizat, şi să găsim alte surse de finanţare în afară de ceea ce credeam noi că avem la dispoziţie“, a conchis edilul.

În contextul discuţiilor despre infrastructura locală de care urmează să dispună Slobozia a fost redactat „pe repede înainte“ şi aprobat în acelaşi regim protocolul de colaborare dintre municipalitate şi CNAIR în vederea elaborării documentaţiei aferente proiectului despre viitoarei centuri care ar urma să ocolească oraşul prin partea de vest, ca parte din punerea în practică a strategiei de dezvoltare durabilă a oraşului.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare