Inițializează o căutare

SAMGPL

Delir marca „Şoșoacă de Slobozia“: a cerut demisia managerului SJU

Inspirată de un articol publicat recent în presa locală şi care, între noi fie vorba, s-ar fi dorit a fi o mână de ajutor pentru Liviu Patrichi în încercarea de a face, o dată în plus, cel mai mare spital din Ialomiţa atractiv pentru medici, Rodica Boancă a ţinut, încă o dată, să devină penibilă.


 Într-un de acum tradiţional „live“ pe canalul preferat de comunicare, o reţea socială, parlamentarul AUR de Ialomiţa îi cere lui Marian Pavel, preşedintele Consiliului Judeţean, nici mai mult nici mai puţin decât demiterea managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Ialomiţa.

Dar, obişnuiţi fiind să „lucrăm cu materialul clientului“, nu putem să nu apreciem ca vecină cu absurdul ieşirea publică a Rodicăi Boancă, provocată de un articol de presă referitor la o iminentă declasificare a SJU. Între „victimă şi agresor“ nu a existat un minim schimb de informaţii şi fără ca senatorul HAUR să-l cunoască măcar pe cel despre care afirmă că a fost numit politic şi că este „o catastrofă“.

În opinia parlamentarului de conjunctură, Liviu Patrichi, ,,managerul unuia dintre cele mai importante spitale, practic Spitalul Judeţean“ se face responsabil de „tragediile care au loc zilnic la Slobozia, provocate de lipsa de personal din SJU“: „Iată, de exemplu, nu există, sau este aproape de a intra în colaps situaţia gărzilor din ATI. Moment în care spitalul va fi declasat şi va ajunge să primească mai puţini bani de la bugetul de stat. Este un singur medic cardiolog şi ştim toţi că bolile cardio-vasculare sunt cele mai des întâlnite în România. Nu sunt medici suficienţi pe secţia de neonatologie, nu sunt medici la pediatrie, nu există nici un medic de urologie în Ialomiţa“, creionează Boancă un tablou de care, în opinia sa, se face singur vinovat Liviu Patrichi. „Şoşocuţa“ consideră aceste motive suficiente ca, în plin proces de modernizare şi reabilitare a spitalului, Marian Pavel să-i găsească înlocuitor actualului manager.

Liviu Patrichi ne-a precizat că a fost, ca şi noi, surprins de lipsa de coerenţă a solicitării, în condiţiile în care aceasta nu conţine ceea ce numeşte domnia sa „solicitări obiective“: „Dacă ar cunoaşte, cât de cât, cum funcţionează sistemul de sănătate publică din România ar trebui să ştie că asigurarea resursei umane nu este un instrument la îndemâna managerului. Managerul administrează nişte resurse existente, adică personalul şi bugetul, proiecte şi resurse financiare pe care este obligat să le identifice şi să le gestioneze. Doamna Boancă ar trebui să ştie că statutul de organizare a spitalelor din România nu prevede în sarcina managerului componenta de recrutare. Proces care - insist din nou că doamna senator ar fi trebuit să ştie - este destul de restrictiv, în sensul că orice contract de angajare este echivalat celor din instituţiile publice. Adică, pe scurt, se perfectează în urma organizării unui concurs care poate să dureze şi 6 luni din cauze care nu ţin de conducerea unui spital, ci de metodologia de organizare a concursului respectiv“, a punctat Patrichi.

În ceea ce priveşte solicitarea trimisă virtual de Rodica Boancă preşedintelui CJI, Patrichi afirmă că nu are emoţii, cu atât mai mult cu cât evaluarea activităţii sale se face în urma analizării modului în care şi-a îndeplinit obligaţiile asumate prin contractul de management.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare