Inițializează o căutare

SAMGPL

Procurorii DNA au ajuns săptămâna trecută și la Primăria Miloșești

Activitatea unei asociaţii a crescătorilor de animale cu sediul în comună a ajuns în atenţia procurorilor anticorupţie care fac cercetări într-un dosar cu implicaţii financiare majore.

Din datele de care dispunem în acest moment, asociaţia crescătorilor a cărei activitate a fost, între timp, suspendată, a depus în 2015 la Centrul Judeţean APIA cereri de plată pentru o suprafaţă de 308 hectare care însumau 228.837 de lei. Aproximativ în aceiaşi parametri se înscriu şi cererile depuse cu un an în urmă, şi pe firul cărora merg, în acest moment, procurorii anticorupţie.


 Documentele depuse de reprezentanţii asociaţiei respective ar fi fost întocmite legal, dar se pare că problema ar fi apărut în momentul în care cel puţin unul dintre membri a fost nemulţumit de modul în care s-a făcut „împărţeala” sumelor cuvenite fiecăruia dintre „asociaţi”. Nemulţumirea respectivă s-a transformat într-un denunţ în urma căruia procurorii DNA au solicitat documente de la APIA Ialomiţa, documente care le-au şi fost furnizate recent, pe cale electronică.

Săptămâna trecută, procurorii DNA au descins la Primăria Miloşeşti, dar periplul acestora nu a avut nici cea mai mică legătură cu relaţia reprezentanţilor asociaţiei respective cu autoritatea locală: „Am primit, într-adevăr, vizita procurorilor DNA, dar nu a fost vizată activitatea primăriei. Am fost solicitaţi să le punem la dispoziţie un spaţiu în care să stea de vorbă cu o parte dintre cei implicaţi în cercetări. Nu s-au ridicat documente de la primărie şi nici nu ni s-au pus întrebări despre obiectul dosarului respectiv. Pur şi simplu i-am găzduit pe oamenii DNA-ului...”, ne-a declarat Dumitru Trifu, primarul comunei Miloşeşti.

Vizita procurorilor anticorupţie în fieful primarului USR de Miloşeşti a survenit la scurt timp după ce magistraţii Tribunalului Ialomiţa s-au pronunţat în alt dosar instrumentat de procurorii DNA. Dosarul respectiv l-a avut ca protagonist pe Ştefan Ionescu, primarul comunei Valea Ciorii, acuzat că l-a ajutat pe cumnatul său, preşedintele unei asociaţii locale a crescătorilor de animale, să obţină în mod ilicit fonduri europene prin intermediul APIA.

Cei doi protagonişti ai dosarului de corupţie instrumentat de procurorii DNA la Valea Ciorii au fost condamnaţi în primă instanţă la 3 ani de închisoare cu executare. În plus, în cazul în care sentinţa pronunţată de instanţa de la Slobozia va fi confirmată şi de Curtea de Apel Bucureşti, Ionescu va „beneficia” şi de o perioadă de 4 ani în care îi va fi interzisă ocuparea vreunei funcţii publice.

Elena Georgescu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare