Inițializează o căutare

SAMGPL

Primarul comunei Ciulnița, Stelică Gheorghe, exclus din ALDE

Ciulniţa are, de la începutul „Lunii Cadourilor”, primar independent. Asta pentru că, înainte de a demisiona din partid, ex-preşedintele ALDE Ialomiţa, Ionel Gae, a decis să-i retragă sprijinul politic longevivului primar al localităţii Ciulniţa, Stelică Gheorghe.
 

La originea excluderii din partid s-ar fi aflat, conform spuselor lui Gae, colaborarea făţişă a lui Stelică Gheorghe cu liberalii. Consideraţi, evident, indezirabili, de ex-vicepreşedintele CJI, prin prisma mai vechii concurenţe în plan politic dintre cele două formaţiuni politice de sorginte liberală, Gae nu a tolerat „afrontul“ lui Gheorghe.

Pentru primarul de Ciulniţa, a cărui colaborare cu liberalii era oricum de notorietate, excluderea nu pare a fi avut impact. Extrem de degajat, Stelică Gheorghe ne-a precizat că nu doreşte neapărat să comenteze motivul excluderii din partid, pe care nu a contestat-o nici în forurile interne ale ALDE Ialomiţa, nici în instanţă.

Pe de altă parte, edilul lasă să se înţeleagă că decizia excluderii este una arbitrară, în condiţiile în care afirmă că singurul său interes este cel al bunului mers al lucrurilor în comunitatea pe care o administrează: „Faptul că am fost chemat de nişte oameni la o discuţie despre lucrurile bune care ar trebui să se întâmple în comună nu înseamnă că trebuie să stau deoparte întrucât cei care m-au chemat nu sunt membri ALDE. Eu nu am gândit niciodată aşa. Am pus şi voi pune mereu interesul oamenilor înaintea celui de partid. Nu aveam de ce să contest decizia de excludere şi nu am regrete pentru că timp de şapte ani nu a avut nimeni nimic să-mi reproşeze. Discuţiile mele din perioada următoare se vor duce cu toate partidele interesate, inclusiv cu ALDE, dar, repet, în condiţiile în care interesul comunităţii va fi pus în prim plan”, afirmă Stelică Gheorghe.

Primarul de Ciulniţa mai spune şi că nu ia în calcul o viitoare candidatură ca independent, convins fiind că „unde-i unul, nu-i putere”. Deocamdată, însă, edilul mai spune şi că e mai degrabă interesat de punerea în practică a proiectelor de investiţii menite să aducă un plus de calitate vieţii oamenilor din comună.

Stelică Gheorghe este cea de-a doua „victimă” a ex-preşedintelui ALDE Ialomiţa, după ce în vara anului trecut, Ionel Gae l-a „exmatriculat” pe Alexandru Măchiţă. Fostul primar de Căzăneşti a fost dat afară din rândurile membrilor ALDE din cauza unei datorii de 12.700 de lei către partid. Suma respectivă reprezintă contravaloarea cotizaţiei pe care fostul edil nu ar fi vărsat-o în puşculiţa partidului.

Pe „renegaţii” Stelică Gheorghe şi Alexandru Măchiţă îi leagă, practic, un destin aproape similar, în sensul că ambii au avut statut de invitaţi în Biroul Permanent Naţional al ALDE România, ceea ce înseamnă că nu trebuie să achite cotizaţia lunară de 700 de lei pe care o presupune, conform statutului, calitatea de membru în forul de conducere a partidului.

După excluderea primarului de Ciulniţa, ALDE mai „defilează” în Ialomiţa cu un singur primar, Elena Gabriela-Zaharia.

Cristian Filip


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare