Inițializează o căutare

SAMGPL

Concurs trucat pentru șefia SVSU la Primăria Căzănești

În data de 18 iunie 2021, Agenţia Naţională de Integritate a emis un raport în care a menţionat că edilul oraşului Căzăneşti, Stelian Traian, s-a aflat în conflict de interese în două situaţii. În prima dintre situaţii, Stelian s-a aflat în afara legii în momentul în care a votat ca ginerele său să preia concesiunea unui teren intravilan din Căzăneşti de la o firmă bucureşteană. Iar acea firmă primise concesiunea terenului tot de la Stelian în primul său mandat de primar... Al doilea caz de conflict de interese în care a fost prins Stelian de către ANI a fost cel în care edilul a votat ca nepotul său să concesioneze nişte păşuni. În data de 5 iulie 2021, edilul a contestat raportul ANI la Curtea de Apel Bucureşti. Iar pe data de 6 decembrie 2021, instanţa a decis că Stelian s-a aflat în conflict de interese doar în speţa cu ginerele său. Decizia nu este definitivă şi în mod sigur va fi contestată de edilul oraşului Căzăneşti.


 Aşadar, aflat la un pas de a-şi pierde mandatul de primar, Stelian face tot posibilul să intre frontal şi în conflict cu legea penală, nu doar cu cea civilă. În perioada în care se judeca cu ANI, ai fi zis că edilul a înţeles că nu te pui cu legea. De unde! În tot acest timp a fraudat cu vârf şi îndesat concursul de recrutare a şefului Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU).

Pentru fraudarea acestui concurs, organizat în datele de 17 şi 18 noiembrie 2021, mai întâi edilul s-a asigurat că anunţul nu va fi vizibil, ca să nu se înscrie vreun neavenit. Aşa că nu l-a făcut public şi pe site-ul primăriei, ci doar pe site pe care se publică doar anunţurile de angajare a funcţionarilor publici. Asta în condiţiile în care funcţia de şef al SVSU este personal contractual, prin urmare nu avea ce să caute acolo.

Proba sportivă fantomă

Aşadar, după ce s-a asigurat că nu va fi deranjat de nimeni întrucât concursul a fost organizat cu dedicaţie pentru Niţu Nicu, referent în cadrul SVSU, Stelian a avut grijă de prima probă. S-o trucheze, nu s-o organizeze potrivit legii! Prima probă a fost cea sportivă şi, potrivit edilului, s-ar fi desfăşurat în sala de sport a liceului din Căzăneşti. În realitate, această probă nu a avut loc niciodată din două motive. Primul dintre ele este că referentul Niţu Nicu, potrivit legii, trebuia să se caţere pe un gard de 2 m înălţime, gard care nu există în sala de sport a liceului din localitate. Apoi, pentru a o promova, Niţu Nicu trebuia să alerge 100 m pe o pistă cu obstacole, care iar nu există. Plus că fizicul nu-i permite nici să scoată timpul maxim de 35 de secunde. Şi deja am menţionat al doilea motiv prin care demonstrăm că edilul a ordonat, iar comisia de concurs a executat - măsluirea rezultatelor probei sportive. Adică, faptul că Niţu Nicu nu ar putea trece niciodată parametrii menţionaţi în lege pentru proba sportivă. Mai multe amănunte despre proba cu pricina nu le vom face publice în această fază, dar le vom pune la dispoziţia anchetatorilor.

După trucarea concursului, edilul Stelian Traian a fost făcut daună totală în şedinţa Consiliului Local din data de 16 decembrie 2021. În cadrul acestei şedinţe, Stelian a venit în faţa consilierilor cu un proiect de hotărâre de informare, că Niţu Nicu a promovat concursul de şef al SVSU. Întrucât promovarea le-a mirosit şi consilierilor locali a mânărie, aceştia nu au „legalizat“ trucajul lui Stelian. Aşa că au respins proiectul de hotărâre pentru desemnarea lui Niţu Nicu în funcţia de şef SVSU, mai ales că aceştia trebuiau să aprobe postul, nu rezultatul concursului trucat. Inclusiv viceprimarul PSD, Andronache Viorica, a intrat în conflict pe tema asta cu edilul, deşi au aceeaşi culoare politică. În concluzie, Niţu Nicu ocupă funcţia de şef SVSU din data de 3 decembrie 2021 în condiţiile în care postul nu este aprobat de consilieri, iar concursul a fost măsluit grosolan. Din lipsă de spaţiu, vom reveni cu detalii în ediţia viitoare!

Cristian Filip


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare