Inițializează o căutare

SAMGPL

Ionel Gae este noul președinte al „Clubului Umanist Ialomița”

După ce a asigurat timp de mai bine de un an şi jumătate interimatul la conducerea organizaţiei de Ialomiţa a Alianţei Democraţilor şi Liberalilor, Ionel Gae a schimbat „barca” şi este, de la jumătatea lunii decembrie, preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Puterii Umaniste.


 Decizia „divorţului” de democrat-liberali are legătură cu negocierile pe care conducerea centrală le poartă în această perioadă cu liberalii în vederea „reîntoarcerii la matcă”: „Întrucât ALDE negociază de mai mult timp plecarea către o altă zonă politică, am considerat că nu mai este locul meu în partid. Îmi doresc să fac parte dintr-o echipă pe care să o consolidez şi care să aibă un cuvânt de spus în politica ialomiţeană. PPU este poziţionat la centru-dreapta şi, în contextul actualei crize, am considerat că mă pliez pe doctrina care pune în centru omul. Acesta este principalul motiv pentru care am ales noul proiect politic”, şi-a justificat Gae înscrierea în partidul părăsit anul trecut de către avocatul Octavian Donose.

În plus, după cum a ţinut să menţioneze, pe fostul vicepreşedinte al CJI l-a atras în PPU o mai veche simpatie pentru Ioana Bruynseels, dar şi „aprecierea deosebită” pe care o manifestă faţă de Maria Grapinni şi Daniel Ionaşcu, cei doi europarlamentari ai partidului.

Deocamdată, la nivel judeţean, noul proiect politic în care este implicat şeful de cabinet al lui Alexandru Dinu, vicepreşedintele CJI, constă în 320 de membri reuniţi în 29 de organizaţii locale. Gae mizează, după viitoarele alegeri locale, şi pe cei 26 de consilieri locali pe care ALDE îi are în acest moment în judeţ: „Suntem în continuă extindere şi cred că la nivelul judeţului Ialomiţa se simţea nevoia unei formaţiuni de centru-dreapta, care să aibă în vedere în principal ajutorul pe care noi, ca politicieni, trebuie să-l dăm oamenilor, în sensul de a încerca, măcar, să le oferim condiţii mai bune de trai”, mai afirmă Gae.

În ceea ce priveşte organizarea Partidului Puterii Umaniste, este de remarcat faptul că noţiunea de organizaţie a fost înlocuită cu cea de „club”. Probabil, ca parte din strategia de imagine menită să creeze impresia de „altceva” în politica românească”...

Ionel Gae ar urma să fie secondat la conducerea „Clubului Ialomiţa” de Ionela Moise şi Bogdan Anghelache, fiecare dintre cei doi cu responsabilităţi în ceea ce priveşte partea organizatorică, respectiv logistica PPU Ialomiţa.

Ca un element de „culoare”, ar trebui, poate, menţionat şi faptul că formaţiunea politică pe care o coordonează, mai nou, ex-vicepreşedintele CJI, are un consilier local, în persoana lui Ion Mihalache, intrat în Consiliul Local de la Moviliţa în urma alegerilor locale din 2020: „Probabil că după ce vom definitiva structura la nivel judeţean, domnul Mihalache va fi responsabil de coordonarea cluburilor locale PPU din vestul judeţului”, a mai declarat Ionel Gae.

Declaraţiile liderului umanist au survenit exact în momentul în care, de la Bucureşti, a parvenit informaţia despre startul negocierilor dintre Florin Cîţu şi Daniel Olteanu, în vederea fuziunii dintre PNL şi ALDE.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare