Inițializează o căutare

SAMGPL

Marin Constantin a revenit la prefectură după șase ani de pauză

Fostul subprefect de Ialomiţa a fost propulsat de schimbarea structurii puterii centrale în fotoliul din Cabinetul 1 al Instituţiei Prefectului Judeţului Ialomiţa.

Anunţat ca viitor prefect încă din momentul în care s-a stabilit că Ialomiţa va avea prefect PSD, Marin Constantin şi-a preluat, efectiv, mandatul, joia trecută, după ce cu o zi înainte premierul Ciucă a emis ordinul de numire în funcţie.


 După trei zile de reacomodare cu postura de reprezentant al Guvernului României în teritoriu, Marin Constantin afirmă că primul său gând de după depunerea jurământului a fost acela că trebuie să recitească documentele în baza cărora funcţionează instituţia: „Sincer? M-am gândit că trebuie să recitesc regulamentul de funcţionare şi cel de ordine interioară ca să văd dacă e ceva schimbat faţă de perioada trecută. Pentru că vin într-o instituţie cu rigoare, care are, din punctul meu de vedere, cel mai înalt standard din judeţ. Nu-mi place superficialitatea, sunt un om al detaliilor şi primul gând a fost acela de a-mi actualiza informaţiile despre cadrul de funcţionare”, ne-a declarat noul prefect de Ialomiţa.

În opinia sa, un avantaj enorm pentru perioada imediat următoare este reprezentat de faptul că a găsit în funcţie 80% din personalul de care s-a despărţit în 2016. Şi aproximativ în aceeaşi proporţie, şi şefii instituţiilor deconcentrate din judeţ...

În ceea ce priveşte planul de acţiune pe termen scurt, acesta este, conform declaraţiilor noului prefect de Ialomiţa, subsumat ideii de combatere a efectelor pandemiei de coronavirus.

Marin Constantin ne-a precizat că în ziua de după instalarea în funcţie a avut o primă întâlnire cu şefii instituţiilor deconcentrate din judeţ, cărora le-a cerut să „deschidă” respectivele instituţii către oameni: „Cu toate că pandemia a închis uşile, le-am cerut să fie dinamici şi să păstreze uşile deschise prin atitudinea funcţionarilor. Dacă ai de dat un răspuns în cel mult 30 de zile şi îl poţi da a doua zi, nu e cazul să se dea curs solicitării respective la limita legii, dar nu dincolo de ea. Exact acestea au fost cuvintele pe care le-am folosit pentru a-i face să înţeleagă care sunt rolul şi misiunea noastră”, a mai afirmat Constantin.

Noul prefect de Ialomiţa îşi doreşte să fie un prefect asumat şi care să se implice, în limita prerogativelor oferite de lege, în sprijinirea mediului de afaceri: „Eu văd ca o soluţie de dezvoltare, sprijinirea industriei de prelucrare. Aceasta este, în opinia mea, şansa unui judeţ eminamente agrar. Ne putem implica fără probleme în promovarea localităţilor care dispun de infrastructura necesară astfel încât să vină societăţi comerciale să se „aşeze”. Putem fi un factor activ în consultarea breslelor în vederea identificării posibilităţilor de a-i ajuta să facă saltul către următoarea etapă de dezvoltare. Sunt convins că putem şterge impresia creată şi consolidată în timp că Instituţia Prefectului are simplul rol decorativ, de reprezentare”, a conchis Marin Constantin.

Deloc lipsit de importanţă este faptul că reîntoarcerea lui Marin Constantin la Prefectură lasă drum deschis pentru Silvian Ciupercă către postul de şef de cabinet al lui Marian Pavel, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare