Inițializează o căutare

SAMGPL

Parteneriate de succes

Liceul de Arte „Ionel Perlea”, Slobozia, Ialomița a spus „da” unei noi provocări prin participarea la un nou proiect Erasmus+. ACT FOR ENVIRONMENT în parteneriat cu 1 Epal Trikalon din Grecia ( coordinator), IES Hispanidad din Spania, Ekonomska i Turistika Skola Daruvar din Croația și Agrupamento Escolas Anselmo de Andrade din Portugalia. Proiectul a început în anul 2020 dar activitățile s-au desfășurat online pe platforma eTwinning. Anul acesta elevii și profesorii s-au putut deplasa în prima mobilitate în Grecia. Delegația liceului este formată din profesor Militaru Nicoleta și profesor Grecu Magdalena și elevele Cilibeanu Alicia, Mușat Delia, Mușoiu Anastasia și Vasilescu Ana-Maria.


 Scopul proiectului este acela de a-i face pe elevi mai conștienți și mai informați cu privire la problemele de mediu și mai activi în ceea ce privește propunerea de soluții viabile pentru comunitățile lor. Schimbările climatice reprezintă o temă cu care ne confruntăm permanent iar activitățile din proiect vizează modalități prin care elevii devin mai conștienți și mai implicați în acestea probleme și nu sunt simpli consumatori de informație.


Mobilitatea „Recycling is the first step” a inclus activități variate, menite să atragă atenția asupra unei probleme de mediu și asupra modului în care oamenii pot să ajute pornind de la nivelul comunității lor: reciclarea. Elevii au prezentat activități ecologice pe care le-au desfășurat în școlile lor în primul an de proiect online și astfel participanții au avut acces la o serie de exemple de bună practică pe care le pot prezenta colegilor la întoarcerea în țară.

Prin vizitele de documentare făcute, participanții au avut ocazia de a vedea cum multe din sugestii sunt puse în practică. Un aspect foarte interesant în școala din Trikala este parteneriatul cu o asociație pentru persoane cu dizabilități: școala strânge dopuri de plastic, le dau asociației iar aceasta primește scaune cu rotile din partea fabricii. Astfel, echipa de management a amplasat puncte de colectare peste tot prin școală iar elevii contribuie activ la atingerea scopului.

Astfel de proiecte europene oferă tinerilor ocazia de a vedea cum se implică alte instituții și cum elevii pot să contribuie la diverse inițiative locale sau chiar regionale. Proiectele Erasmus+ oferă posibilități de a explora alte culturi și alte strategii de lucru în echipe internaționale care vor avea rezultate de succes.


 

Echipa Erasmus+ Liceul de Arte „Ionel Perlea”
Slobozia, Ialomița


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare