Inițializează o căutare

SAMGPL

Jale pe vale în Ialomiţa: Jumătate dintre candidații pentru funcția de directori de școli au ratat

Inspectoratul Şcolar Judeţean Ialomiţa a făcut publice la începutul săptămânii rezultatele probei scrise a concursului în urma căruia urmează să fie cunoscute numele viitorilor directori de şcoli din judeţ.


 Din lista oficială rezultă că aproape jumătate dintre cei 112 candidaţi înscrişi, 47 nu au reuşit să obţină cel puţin nota 7.00, care le-ar fi permis să promoveze în etapa viitoare. Cifra exactă, care reflectă fidel starea de lucruri în ceea ce priveşte pregătirea aspiranţilor pentru preluarea viitoarelor mandate, este de 47 de cadre didactice care nu au reuşit să întrunească minimul de condiţii care să le permită accederea în etapa următoare.

Cea mai mare notă obţinută de cei care au susţinut proba scrisă pe 15 octombrie a fost de 8,8. Performanţa a fost reuşită de trei dintre profesorii care şi-au dorit să obţină titularizarea pe post în urma concursului organizat de Ministerul Educaţiei.

La polul opus se plasează un candidat care a obţinut nota 5.00 şi alţi doi notaţi cu 5.2.

Trei dintre profesorii înscrişi nu s-au mai prezentat la proba scrisă astfel că au ratat concursul înainte ca acesta să înceapă efectiv.

Printre directorii în funcţie care şi-au obţinut dreptul de a continua competiţia se numără Adriana Matache, Vitalie Buzu, Elena Crăciun, Gabriela Bratosin, Daniela Podaru şi Florin Popescu.

Rezultatele finale de după soluţionarea contestaţiilor urmau să fie afişate la data de 20 octombrie.

Concursul a stat sub semnul contestării, iar printre vocile care au susţinut faptul că subiectele nu au avut legătură cu învăţământul pre-universitar de stat se numără şi cea a lui Marius Nistor, liderul Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”. În opinia liderului sindical, celor care nu au obţinut minim 7 la proba scrisă ar trebui să li se dea o a doua şansă pe 28 octombrie, când este programată proba specială rezervată candidaţilor care nu au putut susţine la timp examenul din motive medicale. Nistor a precizat că doi dintre cei 50 de itemi nu aveau nici o legătură cu viitoarea misiune a directorilor. În sensul că li s-a solicitat candidaţilor să calculeze profitul în condiţiile în care învăţământul este, prin lege, non-profit.

Nistor a mai menţionat şi grave erori în baremul de corectare, care ar fi influenţat decisiv notele finale.

Interviurile pe care le vor susţine candidaţii declaraţi admişi în urma susţinerii probei scrise vor avea loc în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie, rezultatele finale ale concursului vor fi validate pe 17 decembrie iar în intervalul 20-22 decembrie vor fi emise deciziile de numire care ar urma să intre în vigoare la 10 ianuarie 2022.

În final să evidenţiem performanţa „petardei de la Săveni“, care, obişnuită fiind să obţină funcţiile „pe burtă“, a ratat şi al treilea concurs pentru funcţia de director.

Elena Georgescu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare