Inițializează o căutare

SAMGPL

Costin Telehuz, propus de PNL Ialomița pentru postul de secretar de stat

O mai veche idee a lui Dragoş Soare, preşedintele PNL Ialomiţa, este pe punctul să se materializeze. Fermierul ialomiţean Costin Telehuz ar putea ajunge în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale dacă nominalizarea acestuia va fi acceptată de noul ministru de resort, Adrian Chesnoiu. Altă condiţie este ca ialomiţeanul care ocupă în prezent funcţia de preşedinte al Asociaţiei Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice Ialomiţa să treacă de filtrele specialiştilor din minister.


 Propunerea de a face pasul către Bucureşti datează de acum un an şi jumătate. Dar, din informaţiile de care dispunem în acest moment, nu ar fi fost agreată de Telehuz din cauza prezenţei în fruntea ministerului a lui Adrian Oros. Odată cu schimbarea configuraţiei coaliţiei guvernamentale şi cu desemnarea lui Adrian Chesnoiu ca ministru al Agriculturii, Costin Telehuz pare să-şi fi schimbat opinia despre saltul către Palatul Victoria: „Este adevărat că am acceptat, într-un târziu, propunerea lui Dragoş Soare, deşi rămân la părerea că e mai onorant să fii reprezentant al breslei decât secretar de stat. Dar, voi onora invitaţia în cazul în care nominalizarea mea va fi acceptată de conducerea ministerului”, ne-a declarat preşedintele ACCPT.

În ceea ce priveşte modul în care a primit vestea nominalizării, Telehuz preferă să fie mai degrabă rezervat în declaraţii. Singurul indiciu desprins din dialogul pe care l-am purtat recent cu preferatul preşedintelui PNL Ialomiţa fiind acela că s-ar putea ocupa de gestionarea problemelor din sectorul vegetal: „Nu aş discuta prea mult pe acest subiect, mai ales că este încă devreme să mă pronunţ în legătură cu numirea. Şi nu pot spune nimic despre viitoarele atribuţii pentru că acestea ţin strict de discuţiile pe care le vom avea cu ministrul Chesnoiu. Aştept numirea şi abia apoi vom putea vorbi concret despre ce va face Costin Telehuz în MADR şi despre implicarea în bunul mers al lucrurilor într-un sector de activitate esenţial pentru România”, mai spune fermierul ialomiţean.

În aşteptarea ordinului de numire în funcţie, Telehuz afirmă că este mult mai preocupat de găsirea modalităţii practice în care ar urma să se desfăşoare alegerile interne din ACCPT: „Ar trebui să ţinem alegerile şi asta mă preocupă acum, pentru că statutul nu ne permite organizarea în format online. Iar prin corespondenţă electronică nu ar fi asigurat secretul votului aşa cum este el prevăzut în statutul asociaţiei. Semnătură electronică nu au toţi fermierii cu drept de vot şi trebuie gândită foarte bine o soluţie de asigurare a cvorumului. Nu ştiu cum ne vom încadra în limitele impuse de legislaţia în vigoare în ceea ce priveşte Covid-19 astfel încât alegerile să fie şi reprezentative pentru voinţa celor aproximativ 250 de membri ai ACCPT”, ne-a mai declarat C ostin Telehuz.

Nominalizarea preşedintelui ACCPT Ialomiţa pentru postul de secretar de stat vine la scurt timp după ce partenerii de coaliţie de la PSD l-au nominalizat pe Cristian Corlău pentru unul dintre cele două mandate deţinute de social-democraţi.

În actuala configuraţie, ministerul condus de Adrian Chesnou are cinci secretari de stat, câte doi propuşi de PNL şi PSD, respectiv un al cincilea, Antal Barabasi, din partea UDMR.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare