Inițializează o căutare

SAMGPL

Un fost deputat PSD-PUR de Ialomița a ajuns șeful CA al CNAIR

În 2004, Bogdan Pascu a candidat în Ialomiţa din partea Alianţei PSD-PUR la o funcţie de deputat şi a şi obţinut-o, la vremea respectivă fiind mână dreaptă a lui Dan Voiculescu. Asta ca să explicăm cum a aterizat Pascu în Ialomiţa, pe lista PSD, pe o poziţie eligibilă. Iar de săptămâna trecută, Bogdan Pascu este preşedinte al Consiliului de Administraţie de la CNAIR.

Bogdan Pascu, fostul vicepremier al României, care aproape 5 ani de zile a lucrat ca şi consilier în cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA, a fost numit administrator al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), la ordinul ministrului interimar al Transporturilor, Lucian Bode.

Noul director general al CNAIR este Cristian Pistol, care o înlocuieşte astfel pe Mariana Ioniţă.

Bogdan Pascu a mai fost administrator al companiei naţionale de autostrăzi în două rânduri - în 2012 şi 2019. În prezent, fostul lider parlamentar al Partidului Conservator şi mâna dreaptă a lui Dan Voiculescu este consilier în cadrul Portului Constanţa, funcţie pe care o ocupă încă din toamna lui 2016. Pascu a fost până de curând chiar director general adjunct al portului, poziţie în care a fost înlocuit recent de Adrian Dan Dugăiaşu.

Fostul ministru şi vicepremier din Executivul condus de Tăriceanu a fost rechemat în Guvern de Viorica Dăncilă în 2019 şi păstrat inclusiv de Ludovic Orban, pentru a fi demis de Florin Cîţu, în ianuarie 2021.

 Proprietar de terenuri în Ciulniţa

 Fostul viceprim-ministru ajuns acum preşedintele CA al CNAIR se poate lăuda cu o avere considerabilă. Bogdan Pascu deţine 18,62 de hectare de teren agricol în judeţul Ialomiţa, la Ciulniţa. Fostul lider PC, retras între timp din politică, mai deţine un apartament şi o casă în Bucureşti, dar şi o casă de vacanţă în Dâmboviţa. Pascu are aproape 310.000 de lei în conturi bancare şi acţiuni la 15 societăţi comerciale, în valoare totală de peste 1,2 milioane de lei, fostul vicepremier având participaţii la entităţi precum Nuclearelectrica, Altur SA, Banca Transilvania, Rompetrol Rafinare, Zentiva SA şi cele cinci SIF-uri. În februarie 2021, Bogdan Pascu declara venituri de la Guvernul României în valoare de 116.808 lei, în timp ce soţia sa, Alexandra Teodora Pascu, raporta venituri de 73.267 lei de la Elcen SA. În plus, fostul vicepremier ajuns acum şeful autostrăzilor din România, după o escală de 5 ani în Portul Constanţa, a declarat 22.200 lei drept arendă de pe urma unui contract cu firma Kalmaroma din Ciulniţa.

Elena Georgescu



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare