Inițializează o căutare

SAMGPL

De la 1 octombrie, ex-primarul Nicu Cristea s-a „refugiat” la Centrul Local APIA Urziceni


Ex-primarul liberal al comunei Roşiori şi-a găsit un loc călduţ în schema de personal a Centrului Zonal Urziceni al Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură.

Schimbarea de „job”, devenită efectivă din prima zi a lunii octombrie s-a produs nu prin concurs, aşa cum poate vă aşteptaţi, ci prin transfer la cerere, de la Primăria Borăneşti, Ex-primarul era angajat ca poliţist local la Borăneşti după ce a „ratat cu succes” obţinerea unui nou mandat în fruntea administraţiei locale de la Roşiori.

La Borăneşti, Nicu Cristea fusese angajat pe post prin concurs după alegerile din 2020.

În privinţa angajării la APIA Urziceni, Cristea a profitat de faptul că la nivelul conducerii Centrului Judeţean este preferată, oarecum paradoxal, metoda angajării prin detaşare pe post în locul organizării unor concursuri susceptibile de a avea câştigători cunoscuţi încă din momentul depunerii dosarelor.

În ceea ce priveşte sarcinile de serviciu consemnate în fişa postului ex-primarului de Roşiori, acesta este direct responsabil de înregistrarea în evidenţele Centrului a dosarelor depuse de fermierii arondaţi în vederea obţinerii subvenţiilor cuvenite.

Dacă ar fi să ne raportăm la ideea calităţilor care l-au recomandat pe Nicu Cristea pentru postul ocupat în prezent, deşi nimeni nu vorbeşte deschis despre acest subiect, s-ar părea că printre atu-urile sale se numără, bunele cunoştinţe în domeniul IT, dobândite în perioada în care a frecventat (şi absolvit, în 1992) cursurile facultăţii de Electrotehnică din cadrul Politehnicii bucureştene.

În plus, surse din interiorul Centrului Judeţean APIA Ialomiţa afirmă că pe Nicu Cristea l-ar recomanda pentru poziţia ocupată în cadrul Centrului Local Urziceni faptul că se numără printre puţinii primari din Ialomiţa care a reuşit să gestioneze fără erori situaţia terenurilor din intravilanul comunei, reuşind performanţa de a finaliza cadastrarea terenurilor. Evident, pretextele angajării trebuiau „ambalate“ frumos ca să dea bine la poporul care jinduieşte la o funcţie publică bine plătită, dar la care nu poate avea acces.

În mod cert, la nivelul APIA nu se ştie sau nu s-a vrut să se ştie faptul că fostul edil are un dosar penal pentru acces ilegal la un sistem informatic. În fapt, după ce a pierdut alegerile şi a şi predat mandatul de primar, Cristea a intrat în mailul primăriei şi a şters o parte din corespondenţă. Toate astea, înainte să-i schimbe parola şi să-şi treacă propriul număr de telefon la condiţiile de resetare. În plus, a lăsat şi primăria „cu un pietroi de gât“ - o datorie de 2,5 milioane de lei pentru care ar putea fi executată în curând. Speţa se judecă, dar e o chestiune de timp până când primăria va avea conturile blocate.

Nicu Cristea a pierdut, după două mandate, cele mai recente alegeri locale desfăşurate la Roşiori la o diferenţă de peste 150 de voturi în favoarea lui Ion Anghel, candidatul Partidului Social Democrat.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare