Inițializează o căutare

SAMGPL

Făcătura DNA în dosarul Ciupercă a costat județul un milion de lei

O secţiune importantă din rectificarea bugetului judeţean propusă consilierilor în şedinţa extraordinară convocată pentru vineri este reprezentată de plata retroactivă a salariilor fostului preşedinte Silvian Ciupercă şi a celorlalţi funcţionari publici judecaţi în dosarul DNA. Aceştia au fost achitaţi, după cum se ştie, la jumătatea lunii trecute, prin decizia penală pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti.


 Practic, suma reprezintă jumătate din fondul de rezervă aflat la dispoziţia CJI şi urmează să acopere contravaloarea drepturilor salariale de care au fost privaţi Silvian Ciupercă şi alţi cinci funcţionari publici implicaţi în mega-dosarul a cărui soluţie a fost dată după mai bine de şapte ani de anchete şi procese.

În referatul de aprobare a proiectului de hotărâre referitor la rectificarea bugetului judeţean pentru anul în curs se precizează că „se aprobă alocarea sumei de 1.000.000 de lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Consiliului Judeţean Ialomiţa pentru asigurarea surselor de finanţare necesare acordării drepturilor salariale ce decurg din aplicarea prevederilor Deciziei Penale nr. 940 din 13.08.2021, definitivă, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul penal 24754/3/2015, prin care a rămas definitivă Sentinţa Penală nr. 1085 din 26.05.2017 pronunţată de Tribunalul Bucureşti”.

Din suma totală, 860.000 de lei reprezintă cuantumul salariilor de bază, 76.000 de lei contribuţiile la asigurările sociale de stat, 25.000 de lei contribuţiile la asigurările sociale de sănătate şi 3000 de lei contribuţiile de asigurări de şomaj. La aceste sume se adaugă alţi 36.000 de lei identificaţi ca reprezentând „alte contribuţii”.

Rectificarea bugetară propusă spre aprobare Legislativului judeţean în şedinţa de vineri ridică valoarea totală a salariilor ce vor trebui achitate în 2021 angajaţilor administraţiei judeţene la suma de 12.448.000 de lei.

Reamintim cititorilor noştri că la data de 13 august a.c., magistraţii Curţii de Apel care au judecat apelul DNA la decizia de achitare a „lotului Ciupercă-Vâlcan” au confirmat achitarea ex-preşedintelui CJI, dispusă în luna mai a anului 2017 de către Tribunalul Municipiului Bucureşti.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare