Inițializează o căutare

SAMGPL

DSP, fără echivoc: anul școlar începe cu probleme în școlile din Ialomița

În zilele de 26 şi 27 august a.c., inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa au efectuat controale în 11 dintre unităţile de învăţământ ialomiţene care au probleme din punctul de vedere al autorizaţiilor sanitare de funcţionare. Iar când spunem „probleme” ne referim fie la faptul că respectivele şcoli şi grădiniţe au autorizaţiile retrase, fie nu le deţin.


 Raportul întocmit de organele de control ale Direcţiei de Sănătate Publică a fost remis Instituţiei Prefectului, „filieră” pe care am intrat şi noi în posesia sa...

Din centralizatorul remis Instituţiei Prefectului Ialomiţa rezultă că la Şcoala Gimnazială „Radu Vodă” din Feteşti, mai exact la corpurile A şi B, autorizaţia sanitară de funcţionare a fost retrasă la data de...25.03.2016. Cauzele care au dus la retragerea autorizaţiei au fost remediate parţial, în sensul că acoperişul a fost reparat, dar mirosul de mucegai rămâne persistent. În plus, microclimatul din incinta şcolii este total necorespunzător în condiţiile în care încălzirea pe perioada sezonului rece se face în continuare cu ajutorul aşa-numitelor godine. Situaţia, de neconceput pentru secolul 21, este creată de faptul că, deşi şcoala are montate calorifere, centrala termică ce ar trebui să le furnizeze apa caldă necesară nu este montată. Şi asta din cauza unui litigiu încă nesoluţionat între autorităţile locale de la Feteşti şi societatea comercială care ar fi trebuit să instaleze centrala termică respectivă. Practic, lucrările au fost sistate în momentul în care s-a constatat că lucrările la sistemul de încălzire au fost efectuate în mod necorespunzător. Iar de atunci, litigiul dintre executantul lucrării şi beneficiar se „plimbă” între instanţe. Situaţia respectivă a făcut ca în ultimii cinci ani şcoala să nu poată fi inclusă în nici un program de finanţare în vederea reabilitării.

Tot la Feteşti, Creşa de Copii nu are autorizaţie sanitară de la începutul lunii octombrie 2016. Totul, din cauza faptului că, deşi cauzele care au dus la retragerea acesteia au fost eliminate, recepţia lucrării nu poate fi făcută. ISU condiţionează eliberarea autorizaţiei de funcţionare de construirea unei scări exterioare pentru evacuarea în caz de incendiu.

Şi tot din 2016, dar din data de 10 octombrie, funcţionează fără autorizaţie sanitară şi şcoala gimnazială din Moviliţa. Aici, cel mai recent control al echipei DSP Ialomiţa a reliefat faptul că grupul sanitar amenajat în corpul A al clădirii nu este racordat la reţeaua de apă, iar la corpul B mai trebuie montată gresie pe hol. În plus, aleea de acces a elevilor în şcoală trebuie amenajată în mod corespunzător pentru ca elevii să nu mai folosească intrarea destinată cadrelor didactice.

Grădiniţa cu program normal din Sălcioara nu mai are autorizaţie sanitară de funcţionare din septembrie 2008, dar cauzele care au dus la retragerea acesteia au fost eliminate. În sensul că a fost construită o nouă clădire cu trei săli, cancelarie, anexe şi grup sanitar propriu. Lucrările de amenajare a curţii interioare sunt în curs şi se speră că procedurile de recepţie a lucrării vor fi finalizate până la debutul sezonului rece.

Pe lista unităţilor fără autorizaţii sanitare figurează corpurile B de la Liceul Pedagogic „Matei Basarab” respectiv Colegiului Naţional „Mihai Viteazul, sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 3 din Slobozia –unde au fost efectuate lucrări de igienizare – şi grădiniţa cu program normal din Sărata, ale cărei două grupe au fost relocate la Bărbuleşti.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare