Inițializează o căutare

SAMGPL

Celebrul Viorel Cataramă vrea 140.000 de lei de la o firmă din Căzănești


Afaceristul apărut în peisajul românesc post-decembrie 1989 odată cu răsunătoarea afacere Elvila a revenit în atenţia opiniei publice ialomiţene odată cu demararea demersurilor în justiţie împotriva SC Giorgia Agrotrans SRL din Căzăneşti.

Versatul om de afaceri a cerut intrarea în faliment a firmei cu profil agricol pentru datoriile pe care aceasta le-ar fi acumulat în urma perfectării unor contracte de arendă pentru terenuri din mai multe judeţe ale ţării. Dosarul 1121/98/2021 a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Ialomiţa la data de 27 august şi are ca obiect cererea de intrare în faliment a debitorului.

Scriptic, firma căreia i se impută datoria către Cataramă are ca unic acţionar pe Maria Micloş, sora fraţilor George şi Dumitru Măchiţă. Faptic, cel care s-a ocupat de operaţiunile comerciale ale Giorgia Agrotrans SRL a fost Dumitru Măchiţă. Acesta ne-a şi dezvăluit, în premieră, o primă parte din ceea ce s-ar putea să devină serialul „colaborării” cu Viorel Cataramă.

Practic, Măchiţă pune situaţia de blocaj în care a intrat societatea pe seama deciziei lui Viorel Cataramă de a rezilia, în luna februarie, contractele de arendă pe care le avea încheiate pentru un teren de 50 de hectare situat la Burila Mare şi un al doilea, de 40 de hectare, în satul Adunaţii Teiului din comuna mehedinţeană Tâmna: „Vorbim despre două terenuri practic neproductive, brăzdate de canale naturale, apărute în urma precipitaţiilor şi care făceau de necultivat terenurile respective, deşi la momentul semnării contractului de arendă nu s-a pus în discuţie acest aspect. Am fost minţiţi, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul terenului de la Terpeziţa-Dolj. Fostul arendaş ne-a spus că terenul respectiv, cu suprafaţa de 10 hectare, se află nu ştiu unde când el era situat lângă şosea. Ca să ne „şunteje” ni l-a dat după trei ani, l-am semănat cu triticale şi când să valorificăm producţia ne-am trezit cu contractele reziliate”, ne-a relatat Măchiţă.

Alte 35 de hectare au fost arendate de Giorgia Agrotrans la Oporelu – Olt, iar 10 hectare la Topalu, în judeţul Constanţa. Despre aceste terenuri, Măchiţă afirmă că e vorba despre structuri argiloase sau nisipoase pe care, oricum, volumul producţiei ar fi fost extrem de scăzut. „În plus, din momentul în care am intrat, în anul 2017, în relaţii comerciale cu domnul Cataramă, au urmat perioade de secetă care au afectat şi mai mult nivelul producţiei”, ne-a declarat Dumitru Măchiţă.

Totuşi, Măchiţă afirmă că societatea ar fi achitat aproximativ 60.000 de lei în vederea achiziţionării inputurilor şi combustibilului necesare efectuării lucrărilor agricole pe terenurile arendate de la Cataramă. Fermierul ialomiţean mai spune că a mizat pe înţelegerea de care consideră că ar fi trebuit să dea dovadă Cataramă. Asta, mai ales că în urma discuţiilor purtate între părţi a fost achitată o parte din valoarea arendei şi ar fi urmat să fie rezolvată pe cale amiabilă problema datoriilor înregistrate de societatea agricolă din Căzăneşti către proprietarul terenurilor respective.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare