Inițializează o căutare

SAMGPL

Profesorul Ciprian Rădulescu, medaliat cu bronz la campionatele mondiale de table


Fostul director al Colegiului Naţional „Grigore Moisil” din Urziceni şi actual consilier judeţean şi-a îmbogăţit palmaresul de practicant de backgamon cu un loc 3 obţinut la cea mai recentă ediţie a Campionatului Mondial desfăşurat la Monte Carlo.

Rădulescu afirmă că nu a dorit ca informaţia să se viralizeze din cauza prejudecăţilor pe care le au românii în legătură cu acest sport: „Nu mi-am dorit în mod special vizibilitate din acest punct de vedere pentru că, din postura de director de colegiu naţional, mulţi au tentaţia de a mă asimila cu un practicant al unui joc de noroc. Or, backgamon-ul e departe de acest, să-i spunem, renume. În Suedia, Norvegia sau Germania este disciplină de studiu în şcoală. În plus, faţă de şah sunt mult mai multe deciziile pe care trebuie să le iei. Şahul este matematică pură, dacă faci mutarea perfectă nu ai cum să pierzi. În backgammon sunt poziţii nenumărate, pentru că intervine, ca şi la fotbal sau hochei, neprevăzutul. Pe lângă zar, apare un aşa-numit „multiplu de doi” care se „întoarce” în funcţie de poziţia pe care o ai”, ne-a explicat Ciprian Rădulescu.

În ceea ce priveşte participarea la ediţia 2021 a Campionatului Mondial de Backgammon, Ciprian Rădulescu afirmă că a fost o continuare firească a evoluţiilor anterioare din cei peste 20 de ani de când s-a îndrăgostit de acest sport. Perioadă în care colecţia de trofee a ajuns la peste 70: „Nu aveam cum să ratez participarea la ediţia găzduită de „Fairmont”, cea mai mare sală de jocuri din Europa. Asta, mai ales că anul trecut a fost singurul din istoria concursului în care acesta nu a avut loc. Iar emoţii au fost şi anul acesta pentru că întrecerile au început la o zi după ce Principatul Monaco a intrat în zona roşie. Mă bucur că am reuşit să termin pe locul al treilea în competiţia rezervată aşa-numiţilor intermediari. Regulamentul prevede că eliminarea în primul tur nu-ţi mai permite să pierzi nici o partidă până la final. Am mers în „a doua şansă” şi am pierdut finala, ceea ce echivalează cu clasarea pe locul al treilea”, şi-a relatat Rădulescu aventura monegască.

Remarcabil şi inedit, în acelaşi timp pentru mulţi dintre ialomiţeni, este faptul că Ciprian Rădulescu şi-a adjudecat în 2016 şi titlul de campion european la concursul de la Welden, Austria. În prezent, este şi preşedinte de onoare al federaţiei române de specialitate.

Din această poziţie, Ciprian Rădulescu ne-a mărturisit că intenţionează să propună conducerii CSM Slobozia înfiinţarea unei secţii de profil la nivelul clubului.

Robert-Viorel Dincă

Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare