Inițializează o căutare

SAMGPL

Primarul oraşului Amara, Alin Sorin Sandu: Radioul și televiziunea publică au refuzat festivalul de la Amara


În cea mai recentă şedinţă, Consiliul Local Amara a aprobat regulamentul de organizare a ediţiei cu numărul 53 a festivalului-concurs de muzică uşoară „Trofeul Tinereţii”.

Evenimentul organizat de Primăria Amara în parteneriat cu Consiliul Judeţean Ialomiţa prin Centrul Cultural „Ionel Perlea” şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale se va desfăşura în zilele de 3 şi 4 septembrie într-o incintă care urmează să fie amenajată în vecinătatea Teatrului de Vară aflat încă în construcţie.

Cea mai recentă dintre cele cinci şedinţe de lucru ale echipei care se ocupă de organizare la nivelul administraţiei locale de la Amara a avut loc luni dimineaţă.

Cu acest prilej au fost stabilite detaliile în ceea ce priveşte modalitatea de punere în practică a parteneriatului cu instituţiile din subordinea CJI, lista artiştilor care vor susţine recitalurile şi calendarul exact al evenimentului.

Alin Sorin Sandu, primarul oraşului Amara, promite, după un an de pauză forţată, un eveniment de cel mai înalt nivel artistic. Şi asta în ciuda impedimentelor apărute pe drumul către gala finală: „Televiziunea Română şi Radio România nu se mai numără printre partenerii noştri pentru că negocierile în vederea transmiterii evenimentului, respectiv organizării preselecţiei, au eşuat din motive care nu ţin în nici un caz de gazdele festivalului. Dar, nu se va pierde nimic din valoarea unuia dintre cele mai longevive concursuri de gen organizate în România. Ne dorim ca, după ce anul trecut nu s-a putut organiza festivalul din motivele de acum binecunoscute, să oferim publicului o adevărată sărbătoare...”, ne-a declarat edilul-şef al Amarei.

Deşi contractele nu au fost încă semnate, Alin Sorin Sandu promite pentru prima seară de festival Ada Band şi Florin Ristei, cărora li se va alătura Florin Cândea, câştigătorul ediţiei 2019 a „Trofeului Tinereţii”.

Seara zilei de 4 septembrie îi va aduce în recital pe scena galei laureaţilor pe DJ Project şi basarabenii de la Zdob şi Zdub.

La ediţia 53 se va reveni şi la organizarea într-un fel de „Doppo festival” a unei seri de muzică în Piaţa Revoluţiei din Slobozia. Eveniment care va debuta cu o selecţie a celor mai cunoscute piese de top ale anilor 90, mixate de DJ Nick, va continua cu recitalurile laureaţilor ediţiei de anul acesta a „Trofeului Tinereţii” şi se va încheia cu recitalurile susţinute de Liviu Teodorescu şi Irina Rimes.

În premieră pentru festivalul organizat la Amara, la ediţia de anul acesta vor exista două jurii: unul în faza preselecţiilor şi un al doilea, pentru finală, prezidat de compozitorul Viorel Gavrilă.

Prezentarea celor două seri de festival de la Amara ar urma să fie asigurată de Liana Stanciu, cunoscută ascultătorilor de radio din România încă din perioada de pionierat a Radio Contact.

Acompaniamentul concurenţilor, după ce acordurile anterioare cu Societatea Română de Radio şi, implicit, cu bandul condus de Andrei Tudor, au devenit istorie, va fi asigurat de orchestra dirijată de Dan Dimitriu.

În absenţa transmisiei televizate clasice, spectacolul de pe scenă va putea fi urmărit via Facebook.

Preselecţia concurenţilor cu vârste între 16 şi 25 de ani va avea loc pe 10 august, între orele 10.00 şi 18.00, la Sala „Europa” a Consiliului Judeţean Ialomiţa. Repertoriul obligatoriu al celor 12 finalişti va include două melodii de factură diferită, din repertoriul muzicii uşoare româneşti.

Valoarea totală a premiilor care îi vor recompensa pe cei mai talentaţi dintre concurenţi este de 25.000 de lei, din care 10.000 vor reveni câştigătorului trofeului.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare