Inițializează o căutare

SAMGPL

Primarul din Bărbulești, pasibil de amendă între 3 și 15.000 de lei


O petrecere prilejuită de Ziua Comunei Bărbuleşti s-ar putea lăsa cu consecinţe dure pentru bugetul lui Vasile Liţă (foto), primarul comunei Bărbuleşti.

Problema constă în faptul că, la petrecerea organizată la sfârşitul lunii iulie nu s-ar fi respectat legislaţia în vigoare în ceea ce priveşte triajul epidemiologic. Aspectul a fost sancţionat ca atare de jandarmii prezenţi la chef.

Informaţia referitoare la sancţiunea respectivă ne-a fost confirmată de Eduard Kovacs, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ialomiţa: „Organizatorul evenimentului de vineri, 29 iulie, va fi sancţionat contravenţional pentru nerespectarea măsurilor în ceea ce priveşte triajul epidemiologic. Deşi acestuia i s-au prezentat în scris condiţiile prevăzute de lege, nu a ţinut cont de acestea. În consecinţă este pasibil de amendă în cuantum de la 3.000 la 15.000 de lei. Termenul legal pentru aplicarea sancţiunii este de 6 luni, dar, în mod sigur, în zilele următoare vor fi întocmite toate documentele...”, ne-a precizat Kovacs.

Contactat telefonic, Vasile Liţă, edilul comunei Bărbuleşti, ne-a declarat că nu are cunoştinţă de vreo sancţiune aplicată în urma petrecerii de vinerea trecută. Dar, în eventualitatea în care aceasta îi va fi aplicată, o va contesta în instanţă: „Nu ştiu nimic despre amendă. Noi am avut toate documentele necesare, inclusiv de la DSP, Prefectură, Consiliul Judeţean. S-a păstrat distanţa socială, am avut dezinfectant, măşti, toalete ecologice, tot ce trebuia. De ce să ne amendeze?”, s-a întrebat, retoric, Vasile Liţă.

Primarul Bărbuleştiului a precizat şi că au fost livrate celor aproximativ 1000 de participanţi la petrecerea organizată cu ocazia zilei comunei, aproximativ 3000 de porţii de mâncare, furnizate cu toate avizele necesare de o societate comercială din Buzău.

Singurul element care a lipsit din meniul zilei a fost alcoolul, pentru că la eveniment au participat aproape în exclusivitate adepţi ai bisericii penticostale, cărora religia le interzice consumul băuturilor alcoolice.

Nici evenimente de natură infracţională nu pare să fi avut loc, cel puţin conform declaraţiilor oficialilor inspectoratelor judeţene de poliţie, respectiv jandarmerie.

Petrecerea s-a întins pe durata mai multor ore, iar impactul acesteia asupra sănătăţii participanţilor rămâne de constatat în perioada imediat următoare. Asta în condiţiile în care numărul participanţilor la chef imunizaţi anti-Covid tinde spre 0, tot din motive religioase.

Conform datelor de care dispunem în acest moment, la ultima vizită în Bărbuleşti a echipei mobile de vaccinare coordonată de medicul Victor Pogorevici s-au imunizat un număr de trei localnici, toţi trei români get-beget...

Deşi, iniţial, s-a vorbit despre cheful de vineri ca despre o iniţiativă privată a primarului Vasile Liţă, acesta ne-a declarat că banii necesari organizării provin de la buget, iar cheltuirea acestora a fost aprobată anterior de Consiliul Local.

Robert-Viorel Dincă

Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare