Inițializează o căutare

SAMGPL

Un „țăran“ condamnat pentru ultraj se ascundea în Constanța.

În urmă cu două săptămâni, poliţiştii constănţeni l-au prins pe Daniel Alecsa, de 35 de ani, din Amara, pe una dintre străzile municipiului de la malul mării. Alecsa nu era la plimbare prin Constanţa, ci fugise de la domiciliu întrucât în data de 31 martie a.c. primise o condamnare de la Judecătoria Slobozia de 5 ani şi 4 luni de închisoare pentru ultraj. Condamnarea a fost pronunţată la 6 ani de la săvârşirea faptei penale. La această întârziere pentru trimiterea la închisoare a ciobanului a contribuit şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa căruia i-a luat 5 ani de zile să întocmească un rechizitoriu.

Ei bine, în 2015, de ziua îndrăgostiţilor, Alecsa a produs un scandal la el acasă după ce consumase cantităţi serioase de băuturi alcoolice. Rudele sale au sunat la 112 deoarece recidivistul nu se liniştea, mai ales că era trecut de ora 20. În urma apelului la 112, la domiciliul beţivanului au intervenit agentul de poliţie Taraş Adrian şi ofiţerul Mirona Ivan de la Poliţia Oraşului Amara. Intervenţia poliţiştilor la domiciliul scandalagiului a avut ca efect amplificarea stării de nervozitate a acestuia.

Astfel, infractorul a sărit la agentul Taraş pe care l-a lovit de i-a fisurat antebraţul. Alecsa l-a lovit pe agent în capul pieptului cu piciorul, cu talapa precum şi cu vârful piciorului în antebraţul mâinii drepte, cu o altă lovitură lovindu-i şi două degete de la aceeaşi mână.

Pentru că beţivanul a sărit şi l-a lovit pe agentul Taraş, în îmbrâncelile celor doi a intervenit şi ofiţerul Mirona Alexandra Ivan. Deşi în faţa sa avea o femeie, scandalagiul a lovit pe Ivan mai mult decât pe Taraş. Din plângerea acesteia a rezultat că a fost lovită de Alecsa şi cu picioarele şi cu mâinile şi la genunchi şi la una dintre glezne, peste tot. În bătaia dintre cei 3, într-un final Ivan a şi căzut la sol din cauza loviturilor multiple primite.

În martie anul trecut, Alecsa a fost trimis în judecată pentru ultraj. Dosarul s-a judecat timp de un de zile la Judecătoria Slobozia care, după cum am menţionat, în martie a.c. l-a condamnat la 5 ani şi 4 luni de închisoare. Această pedeapsă a fost una rezultantă pentru ciobanul din Amara deoarece în 2010 mai primise una de 4 ani cu suspendare pe un termen de încercare de 6 ani de la Tribunalul Ialomiţa.

Sentinţa Judecătoriei Slobozia din 31 martie a.c. a rămas definitivă întrucât inculpatul nu a contestat-o. În schimb, a găsit de cuviinţă să fugă de la domiciliu în Constanţa, unde a stat ascuns două luni jumătate până l-au găsit oamenii legii. Poliţiştii constănţeni l-au escortat şi încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă.

Cristian Filip



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare