Inițializează o căutare

SAMGPL

Un plan european pentru România! Cum crezi că ar trebui cheltuite cele 29,2 miliarde de euro?

Pentru relansarea Europei după pandemie, la inițiativa premierului spaniol social democrat, Pedro Sanchez, s-a creat un program european pentru redresarea Uniunii Europene. Cel mai important instrument este Mecanismul pentru Redresare Și Reziliență. Pentru accesarea acestor fonduri, fiecare stat trebuie să prezinte un Plan Național pentru Redresare și Reziliență. Banii europeni au fost alocați fiecărui stat în baza unei formule stabilite la nive1 european care se referă în mod special la impactul generat de pandemie. România urmează să primească 29,2 miliarde de euro (după ce inițial vorbeam despre o sumă mult mai consistentă) ca urmare a formulei europene (nu a negociat Președintele sau altcineva aceste sume). Guvernul României a prezentat la Bruxelles mai multe forme ale planului care au fost respinse pentru că nu corespundeau cerințelor europene și pentru că cele prezentate în document nu puteau fi realizate (toate proiectele trebuie finalizate până la finalul lunii august 2026).

Duminică, 09 mai, social-democrații ialomițeni și activiștii PES vor marca Ziua Europei în cadrul acțiunii «Un plan european pentru România!», eveniment ce va avea loc în Parcul Ialomița din municipiul Slobozia, începând cu ora 18:00.

Astfel, cetățenii sunt invitați să își exprime sugestiile pentru PNRR, dar și opiniile cu privire la viitorul Uniunii Europene.

Comunicat de presă
PSD Ialomița
PES Activists





Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare