Inițializează o căutare

SAMGPL

Pentru o viață sănătoasă, aveți grijă de planetă!


Programul internațional Eco Școala este deja o tradiție la Liceul de Arte ”Ionel Perlea”, Slobozia iar temele abordate, ”Hrană și stil de viață sănătos” și ”Natură și biodiversitate” au fost pe placul tuturor participanților. În ultimii doi ani ne-am desfășurat activitatea într-un mediu considerat dificil pentru activități ecologice. O primă provocare a comitetului de elevi a fost aceea de a regândi tipurile de activități pe care să le putem pune în practică în mediul virtual. Au fost găsite soluțiile cele mai bune, folosind diverse instrumente online care s-au concentrat mai mult pe conștientizarea problemelor de mediu și de sănătate pe care le regăsim în traiul de zi cu zi. Ne dorim să oferim mai multe oportunități prin care elevii să învețe și să fie mai bine informați.

Suntem martorii unor schimbări masive atât în ceea ce privește mediul înconjurător cât și stilul de viață sănătos și responsabil. Rolul școlii este acela de a regla anumite comportamente și de a oferi informații corecte. Aici, programul internațional Eco Școala rămâne cea mai eficientă modalitate de a atinge ceea ce elevii și-au propus. Ne dorim în același timp să dezvoltăm diverse competențe cheie din profilul european de formare iar activitățile pe care le propunem anual implică comunicarea în limba maternă și o limbă străină, analiza unor fenomene meteo și schimbări climatice, căutarea unor informații esențiale pentru a realiza jocuri sau prezentări online, utilizarea și crearea unor resurse digitale și comunicarea deschisă în diverse contexte de învățare.

”Eu cred că programul ECO Școala deschide noi orizonturi, înlătură confuzii și ne familiarizează cu problemele înconjurătoare. Noi suntem cei care decidem viitorul planetei, fiecare persoana trebuie să restabilească echilibrul om-natură, să conștientizeze amenințarea, iar acest program ne proiectează printr-o mișcare de translație cu un pas în fața unui viitor ideal.” Băean Dorothea, președinta Comitetul Eco.


”Părerea mea despre ECO școala este una foarte bună deoarece aceasta ne dezvoltă imaginația prin proiectele la care contribuim fiecare. Acest program ne ajută să cunoaștem mai bine mediul înconjurător, formele de viața, relieful, etc. Totodată ne ajută să înțelegem ce acțiuni ale omului sunt nocive mediului și viețuitoarelor așa încât sa adoptăm o conduită care să nu contravină regulilor nescrise ale naturii.” Mancaș Eduard, secretar Comitetul Eco.

Programul Eco Școala în cadrul Liceului de Arte ”Ionel Perlea”, Slobozia, ne permite să abordăm probleme legate de mediu despre care avem nevoie să aflăm mai multe informații și ne permite să implementăm activități prin care învățăm lucruri despre reciclare, poluare, stil de viață sănătos și cum putem să fim mai responsabili fașă de mediu. Lucrăm împreună și învățăm unii de la alții, venim cu idei noi și le punem în practică an de an. Avem nevoie să fim informați pentru a lua cele mai bune decizii iar programul internațional Eco Școala ne oferă aceste oportunități.

Comitetul Eco Liceul de Arte „Ionel Perlea”, Slobozia


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare