Inițializează o căutare

SAMGPL

Adjunctul IPJ Ialomiţa, Silviu Condruţ, pus la dispoziţia IGPR pentru că nu mai are ORNISS


Comisarul de poliţie Condruţ Silviu Georgian a fost numit adjunct al inspectorului şef al I.P.J. Ialomiţa în ianuarie 2019. La mai puţin de 2 ani de la numirea în funcţie, în noiembrie 2020, adjunctul şefului IPJ Ialomiţa a dat în judecată Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI) şi Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS). Curtea de Apel Bucureşti a decis să admită excepţia necompetenţei materiale invocată de pârâtul IGPR şi să decline competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Ialomiţa - Secţia Civilă. Acţiunea adjunctului şefului IPJ Ialomiţa are legătură cu retragerea autorizaţiei de acces la informaţii clasificate din partea ORNISS. Avizul ORNISS asigură accesul la informaţiile clasificate respectiv la informaţii din categoria „secret”, „strict secret” şi „strict secret de importanţă deosebită”. În cazul angajaţilor din Ministerul de Interne sau din domeniul Apărării ori al Serviciilor de informaţii, acordarea sau retragerea avizului ORNISS condiţionează accesul la funcţii de conducere. Verificările pentru acordarea sau neacordarea unui aviz de securitate sunt derulate în cazul MAI de către Direcţia Generală de Protecţie Internă.

Nume asemănătoare, probleme identice

La începutul lunii martie scriam că adjunctul IPJ Ialomiţa, comisarul-şef Silviu Condruţ, a fost pus la dispoziţia Inspectoratului General al Poliţiei Române. Oficial, nimeni nu a spus motivul pentru care Condruţ a fost scos pe tuşă. Probabil, cât de curând va fi scos şi din instituţie, dar să vedem motivul. Surse bine infiltrate ne-au transmis că înlăturarea lui Silviu Condruţ ar avea legătură cu fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Ialomiţa (SIPI), Adelin Ştefănuţ Condruz. Cum numele lor sunt asemănătoare, iată, fostul adjunct al IPJ a ţinut neapărat să aibă şi aceeaşi traiectorie profesională. Deh, Condruz (SIPI) l-ar fi tras după el pe Condruţ de la IPJ. Anul trecut, fix pe vremea asta, Condruz a fost înlăturat de la conducerea SIPI Ialomiţa în urma unor gafe monumentale. Lui Condruz i s-a imputat faptul că nu a documentat activitatea de cercetare – documentare premergătoare percheziţiilor care au avut loc în acele zile prin judeţ. Practic, lui Condruz i s-a reproşat că pentru acele percheziţii nu a mers pe teren şi nici nu a trimis subordonaţi înainte de realizarea lor de către procuror şi poliţişti. Astfel, echipele mixte procuror – poliţişti au fost nevoite să bâjbâie până au nimerit persoanele şi adresele. În aprilie 2020, Condruz a fost înlocuit în fruntea SIPI Ialomiţa cu George Şerban.

Revenind la înlăturarea lui Condruţ de la IPJ, sursele noastre bine înfipte ne-au dat de înţeles că înlăturarea acestuia ar avea legătură cu o relaţie nepotrivită cu sipiotul-tiz. Condruz având mai mult timp liber s-ar fi apucat de manipulat nişte informaţii extrem de importante alături de Condruţ. Practic, în loc să-l urmărească pe Condruţ, că aşa are în fişa postului, Condruz îi oferea informaţii din diverse dosare. La rândul său, Condruţ îi completa informaţiile ca într-un final să manipuleze nişte anchete în funcţie de interesele lor. Numai că, la un moment dat, cineva s-a prins de „relaţia lor nepotrivită“ şi l-a scos din joc pe Condruţ.

Ambii, şi Condruz şi Condruţ, au rămas fără certificatele ORNISS în cursul anului trecut.

Elena Georgescu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare