Inițializează o căutare

SAMGPL

Ionel Gae a ratat „cu succes” şansa de a ocupa funcţia de preşedinte-director al CJAS


Singurul candidat din Ialomiţa înscris la concursul organizat de Ministerul Sănătăţii în vederea titularizării preşedintelui director-general al CJAS Ialomiţa a obţinut 26,50 puncte la proba scrisă a examenului desfăşurat săptămâna trecută.

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean ar fi trebuit, conform metodologiei de desfăşurare a examenului, să cumuleze un minim de 70 de puncte. Acesta a fost minimul pentru a promova în etapa a doua a concursului la capătul căruia ar fi trebuit să-l înlocuiască pe Mihai Geantă la conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

Practic, faptul că nu a îndeplinit punctajul minim necesar, echivalează pentru Gae cu ratarea şansei de a susţine şi interviul care era programat pe data de 13 mai.

Singura consolare pentru aspirantul ialomiţean la şefia CJAS este aceea că sub „performanţa” sa au fost şi calificativele obţinute de candidaţii din Argeş şi Giurgiu – 24,15 puncte, Galaţi – 23, 85, Buzău – 22, 90 şi Dâmboviţa – 11,30 puncte.

De notat ar fi şi faptul că 21 dintre candidaţi nici nu s-au mai prezentat la concursul din 6 mai, la care ar fi avut de rezolvat zece subiecte pe durata a trei ore, fiecare dintre ele având valoarea de 10 puncte.

Din totalul de 54 de candidaţi înscrişi, doar cinci au reuşit să întrunească punctajul minim necesar înscrierii în etapa a doua a concursului. Cele mai mari punctaje obţinute au fost de 93,3 puncte – Maramureş, 80,7 – Iaşi, 79,80 – Tulcea şi 79, 75 – Cluj.

În condiţiile date, mandatul lui Mihai Geantă la conducerea CJAS Ialomiţa se prelungeşte până la organizarea unui nou concurs. Dacă ar fi să-i dăm credit Ioanei Mihăilă, ministrul Sănătăţii, ar putea întârzia cel puţin până la sfârşitul anului: „Cred că a fost un examen corect, domnul preşedinte (al CNAS-n.red.) s-a asigurat de corectitudinea examenului. Voi avea cu dumnealui o întâlnire şi probabil că vom programa noi sesiuni de examinare, etape de examinare care să se desfăşoare în condiţii clare de corectitudine şi de transparenţă”, a declarat Mihăilă la o zi după ce rezultatele probei scrise a concursului au devenit publice.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare