Inițializează o căutare

SAMGPL

Acuzațiile de mită electorală aduse edilului din Vlădeni, clasate

Edilul-şef al comunei Vlădeni, acuzat indirect de către „prietenii” săi într-ale politicii şi administraţiei de dare de mită electorală, aruncă povestea din vara trecută într-o lumină nouă.

După ce Poliţia Română a decis că acuzaţia nu poate fi susţinută cu probe şi a clasat dosarul, primarul comunei Vlădeni afirmă că era şi greu ca asupra viceprimarului Auraş Anghel şi a celorlalţi protagonişti ai poveştii de astă-vară să poată fi lansată vreo acuzaţie.


Unul dintre motive ar fi şi acela că poliţistul trimis să verifice situaţia în teren după apelul la 112 ar fi fost chiar cel care a făcut parte din comisia care a întocmit lista cu „pachetele buclucaşe”: „După ce s-a sunat la 112 pentru a se anunţa presupusul caz de mită electorală, poliţistul care s-a prezentat să verifice situaţia din teren, Constantin Mitran, a fost cel mai surprins de acest aspect întrucât fusese desemnat de şeful de post să reprezinte poliţia locală la şedinţa Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căreia s-a decis distribuirea pachetelor respective” ne-a declarat Marian Dinu (foto).

Ulterior momentului în care, la data de 26.08.2020, la sediul Primăriei Comunei Vlădeni a ajuns adresa prin care Gheorghe Lucian – şeful Poliţiei Municipiului Feteşti şi Răzvan Ţifrea, şeful Secţiei 3 Poliţie Rurală Stelnica au transmis autorităţii publice locale că ,,nu există indicii de săvârşire a vreunei fapte de natură contravenţională sau penală” şi că lucrarea a fost clasată la nivelul Poliţiei Locale, Marian Dinu a făcut plângere penală numiţilor Cristian Corlău şi Marius Mitu, fapt confirmat de Parchetul de pe lângă Parchetul de pe lângă Judecătoria Feteşti, prin procurorul Carmen Zaharia, la data de 12.09.2020.

În cauză a fost întocmit dosarul penal 1249/P/1920, trimis pentru continuarea cercetărilor la Poliţia Rurală Stelnica.

Edilul şef de la Vlădeni afirmă că nu ştie ce resorturi i-au împins pe cei doi să-l acuze pe viceprimarul Auraş Anghel şi alte trei angajate ale Primăriei de mită electorală, dar că nu va avea linişte până când autorii interceptării microbuzului cu care erau transportate pachetele nu vor fi sancţionaţi de instanţă. Cu atât mai mult cu cât, după ridicarea interdicţiei temporare de distribuire a pachetelor respective, a fost nevoie ca o parte din conţinutul acestora să fie aruncat pentru că produsele respective ieşiseră din termenul de garanţie: „O parte dintre produse a trebuit să le aruncăm pentru că, la momentul în care am primit OK-ul de la Poliţie, aveau termenul de garanţie expirat. În plus, nici nu am mai vrut să se interpreteze în direcţia mitei, deşi, vă mărturisesc că eu m-am umilit, efectiv, pentru a obţine produsele respective. Nu a fost vorba despre achiziţie din bani publici şi nici de vreo donaţie. Efectiv, am cerut pachetele respective la diverşi agenţi economici care au fost de acord cu ideea noastră. Dar, am avut justificare pentru fiecare pachet în parte. Ca să „dea” mai bine mita electorală”, ne-a mai declarat, cu umor aproape negru, Marian Dinu. Sesizarea la adresa tandemului Corlău-Mitu pare să fi ajuns, între timp, din motive care ne scapă, în aria de responsabilitate a Serviciului pentru Investigarea Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Municipiului Feteşti.

Incidentul în urma cărui viceprimarul Auraş Anghel şi, mai apoi, primarul Marian Dinu au ajuns „vedete” în mediul online s-a petrecut anul trecut, în ziua de 27 iulie, la aproape două luni după ce distribuirea celor 150 de pachete fusese aprobată în Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Comunei Vlădeni.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare