Inițializează o căutare

SAMGPL

Culmea prostiei politice şi administrative! Primarul Vasile de la Ciochina şi-a făcut-o cu mâna lui: a rămas fără administrator public

Conform principiului - ce-şi face omul cu mâna lui se cheamă lucru manual, primarul comunei Ciochina, eternul şi deloc fascinantul Vasile Câmpulungeanu a reuşit să ridice majorităţii PSD-USR din Consiliul Local o minge la fileu. Minge de game, set şi (aproape) meci pe care prietenii pe care şi i-a făcut pe plan local au valorificat-o fără să clipească.


Concret, primarul-vătaf de la Ciochina a iniţiat la sfârşitul lunii februarie o hotărâre de consiliu local prin care intenţiona modificarea organigramei primăriei. Dincolo de substraturile demersului, rămâne ideea că propunerea edilului s-a transformat în prilejul aşteptat de consilierii USR şi PSD pentru a scăpa de Nicoleta Fotache din postul de administrator public.

În amendamentul la proiectul de hotărâre se solicită modificarea articolului 1 al viitorului act normativ local prin completarea cu alineatul 1. Acesta prevedea desfiinţarea funcţiei de conducere de administrator public al comunei Ciochina, funcţie prevăzută în organigrama primăriei şi la poziţia nr. 14 din actualul stat de funcţii.

Motivarea amendamentului este pe cât de clară, pe atât de pertinentă. În sensul că, deşi postul a fost înfiinţat încă din 2012, activitatea administraţiei publice locale s-a desfăşurat până acum fără probleme, postul fiind vacant în precedentul mandat al primarului liberal de Ciochina.

Iniţiatorii amendamentului consemnează şi lipsa obligaţiei legale de existenţă a unui post de administrator public. dar şi impactul substanţial asupra bugetului local. Impact dat de nivelul salarial ridicat, de aproximativ 7200 de lei lunar, reflectat într-un cost de 86.400 de lei pe an, adică 350.000 de lei pe parcursul întregului mandat al actualei administraţii locale.

Iniţiatorii amendamentului consideră oportună folosirea sumei respective pentru realizarea unor proiecte de investiţii prioritare pentru locuitorii comunei, cum ar fi înfiinţarea de dispensare medicale în satele Borduşelu şi Orezu, modernizarea celui din Ciochina, a clădirii şcolii şi continuarea programului de reabilitare a infrastructurii rutiere din comună.

Proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Vasile Câmpulungeanu avea să fie votat, în forma propusă de consilierii PSD şi USR, aspect care a echivalat cu desfiinţarea „de jure” a postului ocupat de Nicoleta Fotache. „De facto”, însă, pentru că edilul-şef a refuzat să ia act de decizia Consiliului Local şi să rezilieze contractul de management al doamnei administrator public, misiunea acesteia continuă... Definitoriu pentru modul în care Câmpulungeanu controlează lucrurile în tabăra liberală locală este faptul că proiectul de hotărâre, cu tot cu amendament, a fost votat cu şapte voturi „pentru”, patru abţineri şi un vot „împotrivă”.

De remarcat este şi încercarea de blocare a amendamentului, făcută de fostul viceprimar, care a invocat prevederile noului Cod Administrativ. Fotache a apreciat ca ilegal votul exprimat, în condiţiile în care, în opinia sa, înfiinţarea şi desfiinţarea postului de administrator sunt exclusiv apanajul primarului.

Între timp, proiectul de hotărâre respectiv a primit şi avizul de legalitate din partea compartimentului juridic al Prefecturii Judeţului Ialomiţa. Iar acest fapt pune sub semnul întrebării şi următorul pas făcut de Nicoleta Fotache.

Pe rolul Tribunalului Ialomiţa a fost înregistrat dosarul 441/98/2021, în care Nicoleta Fotache solicită anularea hotărârii de consiliu prin care este înlăturată din postul de administrator public pe care îl ocupa fără concurs, în treacăt fie spus...

Primul termen în dosarul respectiv a fost stabilit pentru data de 28 aprilie.

Robert-Viorel Dincă



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare