Inițializează o căutare

SAMGPL

Edilul Vasile Popa vrea să aplice la Gârbovi modelul „Luncavița”


Cel mai tânăr primar din judeţ vrea ca, la 26 de ani, să confirme încrederea comunităţii din Gârbovi şi să aducă oamenilor locului un plus de confort şi civilizaţie.

În acest sens, printre cele mai recente demersuri ale edilului s-a numărat şi o primă vizită de documentare la Luncaviţa. Ascunsă în spatele celei mai mari păduri de tei din sud-estul Europei, comuna tulceană a devenit un fel de Ciugud al sud-estului României, graţie celor aproximativ 20 de milioane de euro investite în infrastructură.

Vasile Popa afirmă că se pot face multe paralele între Luncaviţa şi Gârbovi, prima localitate din Ialomiţa ai cărei locuitori au beneficiat de confortul alimentării cu gaze naturale: „Am mers la Luncaviţa pentru a vedea cum s-au organizat ei astfel încât să obţină şi finanţarea şi să pună şi proiectele în execuţie la timp. Am văzut acolo o echipă de oameni tineri şi foarte bine pregătiţi şi am învăţat că, după ani în care la Gârbovi toată treaba o făcea un singur om, a venit momentul să distribuim sarcinile astfel încât tot ce ne-am propus să şi devină realitate”, spune Vasile Popa.

Tânărul primar al comunei Gârbovi afirmă că vrea, după vizita la Luncaviţa, să le inducă angajaţilor din pimărie o altă mentalitate inclusiv în ceea ce priveşte modul şi programul de lucru: „Am înţeles că la Luncaviţa, cei implicaţi direct în proiectele cu finanţare europeană lucrează inclusiv în week-end pentru a putea termina la timp ceea ce au de făcut. Asta, în timp ce la noi, la patru fără un pic „se rupe” uşa de la intrare. Pe dinafară...”.

Vasile Popa ne-a mărturisit, senin, că şi-ar dori încă două mandate pe lângă cel câştigat la cele mai recente alegeri locale. Motivul este ca atunci când iese pe stradă, să simtă că oamenii sunt mulţumiţi de ceea ce se întâmplă: „Mă interesează mai puţin aspectele legate de politică. Vreau ca atunci când ies pe stradă să mă pot uita în ochii oamenilor şi să simt că ne îndreptăm în direcţia bună. Vreau să trec pe stradă şi să văd că gospodăriile sunt racordate la canalizare şi că oamenii au asfalt în faţa porţii. Pentru că gradul de confort al fiecăruia dintre locuitorii comunei se reflectă în nivelul general al localităţii”, ne-a explicat Popa.

Primarul de Gârbovi a ţinut să menţioneze, în continuarea celor mai înainte afirmate, că a depus la Compania Naţională pentru Investiţii un proiect de extindere a reţelei de canalizare: „Am depus în vederea finanţării un proiect prin care intenţionăm achiziţionarea a 300 de camerete, cu branşamentele aferente. Este depus în vederea finanţării şi proiectul pentru asfaltarea a 7 kilometri din reţeaua stradală. În momentul în care vom obţine finanţarea, vom face şi demersurile pentru asfaltarea a 14 kilometri, care să completeze proiectul iniţial”, a conturat Vasile Popa o parte dintre viitoarele proiecte.

Lista viitoarelor investiţii pe care şi le propune primarul de Gârbovi mai include extinderea reţelei de iluminat public şi a acoperirii sistemului de supraveghere video, mărirea capacităţii de alimentare cu apă potabilă prin forarea a patru puţuri. Implementarea în comunitate a sistemului „pay to throw”, prin care locuitorii comunei să plătească efectiv cantitatea de reziduuri menajere produsă în fiecare dintre gospodării, este alt obiectiv prioritar.

Planurile de viitor mai includ implementarea sistemului de acces la Internet gratuit prin Wi-Fi în spaţiile publice, dar şi un parc logistic care să transforme comuna într-un veritabil hub pentru distribuitorii cu activitate în zonă.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare