Inițializează o căutare

SAMGPL

Ştefan Muşoiu, deputat PSD: „Creşterea galopantă a datoriei publice trebuie oprită”



Preşedintele executiv al PSD Ialomiţa se declară extrem de îngrijorat de faptul că, într-un an şi trei luni de când la putere sunt „guvernările lui Iohannis”, acestea au îngropat, efectiv, România, sub împrumuturi gigantice: „Nu am mai auzit în nici o altă ţară europeană de un ritm atât de accelerat, ca să nu-l numesc de-a dreptul nebunesc, de a împrumuta cu 1000 de euro pe secundă fiecare locuitor. La fel de tragic este faptul că atât Cabinetul Orban, cât şi Cîţu au luat şi continuă să ceară împrumuturi, dar fără să facă vreo investiţie, fără să crească salariile, pensiile sau alocaţiile, fără să sprijine economia naţională”, trage parlamentarul ialomiţean un semnal de alarmă.

Ştefan Muşoiu susţine că acest salt dramatic al datoriei publice nu face decât să reflecte profunda incompetenţă a guvernelor Orban şi Cîţu şi incapacitatea lor de a gestiona ţara. În plus, Muşoiu opinează că guvernele liberale nu au demonstrat capacitatea de a asigura veniturile necesare unui buget echilibrat.

Afirmaţiile deputatului PSD de Ialomiţa sunt susţinute şi de faptul că veniturile populaţiei nu au fost influenţate pozitiv de împrumuturile contractate de guvernele de dreapta. Acestea au fost îngheţate ori tăiate şi, în acelaşi timp, nici nu s-a oferit sprijin economic guvernamental pentru companiile afectate de pandemie: „Cât timp a fost PSD la guvernare, liberalii, useriştii şi iohanniştii, împreună cu armata lor de propagandă se isterizau că PSD îndatorează ţara pentru a creşte electoral salariile, pensiile şi alocaţiile. A fost o minciună ordinară, ca atâtea altele. E de notorietate faptul că în timpul guvernării PSD datoria publică a scăzut”, punctează Muşoiu.

Deputatul social-democrat aminteşte şi faptul că la 31.12.2016, momentul în care PSD a preluat guvernarea, datoria publică reprezenta 37,6% din produsul intern brut, respectiv 286 de miliarde de lei. Iar la 31.10. 2019, când a predat guvernarea, scăzuse la 34,8% din PIB: „La sfârşitul lunii ianuarie 2021, acest indicator a ajuns la 47,8% din PIB, adică la 503,6 miliarde de lei. Cu alte cuvinte, în 15 luni de guvernare de dreapta, datoria publică raportată la produsul intern brut a crescut cu 13 puncte procentuale”, a concluzionat Ştefan Muşoiu.

Cristian Filip


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare