Inițializează o căutare

SAMGPL

Polaris a majorat, din nou, tarifele pentru serviciile de salubritate la Slobozia

Ajustarea tarifelor pentru serviciile de colectare şi transport al deşeurilor municipale a primit miercuri şi girul consilierilor locali municipali.

În urma votului aleşilor locali, costul colectării şi transportului deşeurilor municipale de la populaţie a crescut de la 7,16 lei fără TVA la 7,23 lei, ceea ce înseamnă un cost lunar final de 8,6 lei.

 Preţul colectării şi transportului deşeurilor provenite de la agenţii economici a fost ajustat de la 334,29 lei la 338,65 lei/tonă.

Costul colectării, transportului şi depozitării deşeurilor provenite din construcţii a fost majorat la 133,65 lei/tonă în cazul persoanelor fizice, respectiv 116,14 lei/tonă pentru agenţii economici de pe raza municipiului-reşedinţă de judeţ.

Proiectul de hotărâre supus aprobării plenului a trecut cu majoritate de voturi, nu înainte ca Dragoş Soare, primarul municipiului Slobozia să precizeze că a fost de acord exclusiv cu actualizarea preţurilor cu indicele inflaţiei. Nu, însă, şi cu cel al indicelui preţului de consum, aşa cum solicitase operatorul încă din 15 februarie: „Polaris a justificat solicitarea de majorare prin faptul că nu se mai încadrează în preţul de cost, că are pierderi, ş.a.m.d... Am constatat că tariful nu a mai fost actualizat cu rata inflaţiei în ultimii trei ani, motiv pentru care am propus creşterea tarifului cu rata inflaţiei, refuzând solicitarea de majorare în afara acestei marje. Nu este problema noastră la ce profit se raportează, problema noastră este să se respecte contractul şi să avem servicii de calitate din partea operatorului”, şi-a motivat, din nou, poziţia, iniţiatorul proiectului de hotărâre respectiv.

Într-o adresă transmisă către operator la data de 9 martie, reprezentanţii Serviciului de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Municipiului Slobozia consemnau: „Constatăm cu surprindere că parametrul de ajustare folosit este IPC pentru servicii de apă, canal şi salubritate, şi nu cel pentru servicii conform prevederilor contractuale. Considerăm suspeficial, neasumat şi contrar prevederilor legale care stau la baza relaţiei contractuale din Municipiul Slobozia şi SC Polaris M Holding SRL Constanţa modul de abordare şi elaborare a documentelor înaintate spre analiză şi dezbatere”.

La începutul lunii martie, oficialii Primăriei Slobozia îşi exprimaseră şi surprinderea în legătură cu faptul că perioada pentru care se solicitase ajustarea cu IPC era 2016-2018. Asta, deşi contractul de delegare a gestiunii serviciului prevede că ajustarea se solicită anual, nu cumulat. În plus, a fost catalogată drept „eroare” solicitarea de indexare pentru activitatea de colectare, transport şi valorificare a deşeurilor voluminoase, care nu mai era prevăzută ca activitate prestată în cadrul contractului.

Robert-Viorel Dincă



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare