Inițializează o căutare

SAMGPL

Arta unește suflete


”Arta în natură” este expoziția de pictură realizată de elevii Liceului de Arte ”Ionel Perlea” Slobozia, în cadrul proiectului Erasmus+ SOS- Sustain Our Souls cu scopul de a dovedi că pictura este o formă la fel de eficientă de comunicare a unor idei și stări emoționale precum muzica sau literatura. Astfel, elevii și profesorii au făcut echipa perfectă care a reușit să demonstreze că atunci când există pasiune, totul este posibil. Expoziția a fost deschisă azi, 29.03.2021 și va putea fi vizitată zilnic în cadrul Muzeului Național al Agriculturii.


”Muzeul Național al Agriculturii, împreună cu Liceul de Arte ”Ionel Perlea” au contribuit imens la consolidarea evoluției culturale și lingvistice a participanților la diverse ateliere și proiecte precum Erasmus+. Alegerea muzeului ca și gazdă a acestei expoziții nu este deloc întâmplătoare – operele de artă ale elevilor sunt despre natură și oricine poate simți un parfum de trecut ce trece prin aceste pânze.” - domnul Gheorghe Petre, director la Muzeului Național al Agriculturii.


Lucrările realizate în acest atelier de pictură sunt folosite pentru a ilustra într-un mod cat se poate de original, poeziile create de elevii din țările partenere în timpul întâlnirii virtuale în perioada 3-5 martie, 2021. Arta rămâne o formă de comunicare și de susținere a sufletelor celor care o creează și o admiră în toate ipostazele sale.

”Ne-am dorit ca arta să-i aducă mai aproape pe elevi prin realizarea poeziilor- diamant și prin exprimarea gândurilor despre natură. Aceste gânduri au fost puse și pe aceste minunate pânze care ne demonstrează talentul elevilor noștri. Activitățile SOS-Sustain Our Souls demonstrează că proiectele Erasmus construiesc poduri între oameni, deschid uși și lărgesc orizonturi” – coordonator proiect, prof. Militaru Nicoleta Marilena

”Arta ne unește și ne permite să exprimăm păreri și idei. Proiectul Erasmus ne-a oferit ocazia de a le arăta partenerilor din Germania, Grecia, Polonia, Spania și Italia cum lucrăm pentru a realiza astfel de lucrări și ce metode învățăm de la profesorii noștri. Suntem mândri de tot ce am realizat și mulțumim tuturor pentru implicare!” – Vlad Andradda, elev echipa Erasmus.

Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare