Inițializează o căutare

SAMGPL

Useristul Mihai Tănăsescu a depus jurământul în calitate de prefect al judeţului

 

 

Numirea ca prefect a alesului USR, făcută miercuri seară printr-o hotărâre de guvern semnată de premier şi contra-semnată de ministrul de Interne a devenit efectivă odată cu depunerea jurământului faţă de ţară şi popor.

Mihai Tănăsescu a devenit primul prefect al judeţului Ialomiţa validat în regim exclusiv online din cauza condiţiilor create de criza epidemiologică.

Ceremonia de la Palatul Administrativ din Slobozia s-a desfăşurat în sistem de video-conferinţă, simultan cu alte 35 de evenimente similare desfăşurate în tot atâtea prefecturi care au echipe noi.

Împreună cu Tănăsescu au depus jurământul de credinţă în cadrul aceleiaşi ceremonii şi noii subprefecţi liberali ai judeţului, Toniţa Manea şi Gheorghe Babagianu.

Ceremonialul de preluare a mandatelor s-a desfăşurat în cel mai mare secret, singurul reper în ceea ce priveşte plasarea în timp a evenimentului fiind cel legat de ora de start, 13.30.

Succesorul Toniţei Manea în funcţia de reprezentant al Guvernului României fusese numit în cursul zilei de miercuri. La scurt timp după apariţia în Monitorul Oficial a hotărârii de numire a noului prefect, au fost publicate şi deciziile de numire a celor doi subprefecţi.

Mihai Tănăsescu a ajuns în biroul nr.1 din Prefectura Judeţului Ialomiţa ca rezultat al negocierilor purtate la nivel central între partidele din arcul guvernamental, finalizate cu „plasarea” judeţului Ialomiţa în responsabilitatea Uniunii Salvaţi România.

La aproape 35 de ani, noul prefect de Ialomiţa face parte din galeria celor mai tineri dintre reprezentanţii Guvernului României în teritoriu numiţi miercuri de premierul Florin Câţu.

Intrat în politică în 2017 ca preşedinte al filialei locale USR Slobozia, a avansat rapid în ierarhia organizaţiei, fiind ales vicepreşedinte al acesteia şi, la scurt timp, preşedinte interimar al USR Ialomiţa.

A fost candidatul Alianţei USR-Plus la un loc în Camera Deputaţilor la alegerile europarlamentare din primăvara anului 2019, iar la localele din toamnă a fost propulsat pe primul loc pe lista de consilieri a Alianţei USR-Plus.

Consideră că abilităţile manageriale demonstrate de-a lungul anilor în care a activat în domeniul producţiei de ambalaje din lemn pentru fructe şi legume îl vor ajuta să gestioneze şi problemele judeţului într-o perioadă mai mult decât provocatoare.

Candidatura lui Tănăsescu la funcţia de prefect de Ialomiţa, validată săptămâna trecută în Biroul Naţional al USR, a fost vehement contestată din interiorul Alianţei. Printre cei mai vocali dintre adversarii nominalizării lui Tănăsescu s-au numărat Ciprian Bocioagă, candidat la alegerile locale de la Slobozia şi retras pe ultima sută de metri după ce s-a luat decizia ca Alianţa să sprijine candidatura lui Dragoş Soare.

Robert-Viorel Dincă



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare