Inițializează o căutare

SAMGPL

Adjunctul IPJ Ialomiţa, Silviu Condruţ, a fost pus la dispoziţia IGPR


În urmă cu două săptămâni, o informaţie confidenţială a sărit dintr-unul dintre sertarele unui birou al IPJ Ialomiţa şi a poposit în cutia poştală a redacţiei. Informaţia era atât de fluidă că a ajuns la noi, într-un final, de la două servicii extrem de importante din clădirea IPJ. Astfel, adjunctul IPJ Ialomiţa, Silviu Condruţ, a fost pus la dispoziţia Inspectoratului General al Poliţiei Române. Oficial, nimeni nu spune motivul pentru care Condruţ a fost scos pe tuşă. Probabil, cât de curând va fi scos şi din instituţie, dar să vedem motivul. Bineînţeles, pentru a-l afla, a trebuit să scotocim noi prin sertarele unor băieţi supăraţi pe noi pentru scurgerile lor. Surse bine infiltrate ne-au transmis că înlăturarea lui Silviu Condruţ ar avea legătură cu fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Ialomiţa (SIPI), Adelin Ştefănuţ Condruz. Cum numele lor sunt asemănătoare, iată, fostul adjunct al IPJ a ţinut neapărat să aibă şi aceeaşi traiectorie profesională. Deh, Condruz (SIPI) l-ar fi tras după el pe Condruţ de la IPJ. Anul trecut, fix pe vremea asta, Condruz a fost înlăturat de la conducerea SIPI Ialomiţa în urma unor gafe monumentale. Sau poate nu au fost gafe... Lui Condruz i s-a imputat faptul că nu a documentat activitatea de cercetare – documentare premergătoare percheziţiilor care au avut loc în acele zile prin judeţ. Practic, lui Condruz i s-a reproşat că pentru acele percheziţii nu a mers pe teren şi nici nu a trimis subordonaţi înainte de realizarea lor de către procuror şi poliţişti. Astfel, echipele mixte procuror – poliţişti au fost nevoite să bâjbâie până au nimerit persoanele şi adresele. În aprilie 2020, Condruz a fost înlocuit cu George Şerban, un ofiţer de informaţii tânăr, 43 de ani, de profesie jurist.

Revenind la înlăturarea lui Condruţ de la IPJ, sursele noastre bine înfipte ne-au dat de înţeles că înlăturarea acestuia ar avea legătură cu o relaţie nepotrivită cu sipiotul-tiz. Condruz având mai mult timp liber s-ar fi apucat de manipulat nişte informaţii extrem de importante alături de Condruţ. Practic, în loc să-l urmărească pe Condruţ, că aşa are în fişa postului, Condruz îi oferea informaţii din diverse dosare. La rândul său, Condruţ îi completa informaţiile ca într-un final să manipuleze nişte anchete în funcţie de interesele lor. Numai că, la un moment dat, cineva s-a prins de „relaţia lor nepotrivită“ şi l-a scos din joc pe Condruţ. Mai multe detalii, nu putem oferi ca să nu batem cuie în talpa unor surse. Dar, promitem că revenim!

Revenind la adjunctul IPJ, Silviu Condruţ, să menţionăm câteva date din CV-ul său, care augmentează misterul scoaterii sale din peisaj. Ca adjunct al inspectorului-şef al I.P.J. Ialomiţa a fost numit în data de 14.01.2019. Anterior a fost Împuternicit adjunct al şefului Poliţiei Municipiului Slobozia în perioada 01.10.2018 –13.01.2019. Pe această funcţie ajunsese în calitatea deţinută anterior, de şef al Secţiei 1 Poliţie Rurală Slobozia. Funcţie deţinută în perioada 01.02.2012–30.09.2018. De precizat că a terminat Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti în 2005, în prezent având 39 de ani. Iată, chiar dacă făcea parte din generaţia nouă de poliţişti, a căpătat vechile metehne...

Nicuşor Dinu

Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare