Inițializează o căutare

SAMGPL

Prefectura Ialomiţa se întoarce în...2008. Va avea din nou secretar general

 

 

Organigrama Instituţiei Prefectului a fost modificată odată cu publicarea în Monitorul Oficial al României a ordonanţei de urgenţă care modifică OUG 57/2019, privind Codul Administrativ.

Printre noutăţile aduse de documentul publicat săptămâna trecută este şi cea referitoare la reînfiinţarea funcţiei de secretar general al Instituţiei Prefectului, desfiinţată în urmă cu 12 ani.

Printre numele vehiculate, în primă instanţă, ca propuneri pentru ocuparea funcţiei respective, s-a numărat şi cel al consilierului judeţean Gabriel Răceanu. Contactat telefonic, acesta ne-a precizat că ştia despre amendarea Codului Administrativ, dar că, la nivelul conducerii PNL Ialomiţa, nu s-a pus încă în discuţie problema desemnării unui candidat pentru ocuparea funcţiei respective. În plus, Răceanu afirmă că sunt cel puţin două impedimente în calea numirii sale ca secretar general: „Nu s-a discutat încă această problemă la nivelul organizaţiei şi, oricum, nu aş putea ocupa postul respectiv întrucât nu am statut de înalt funcţionar public. Nici nu ştiu ce ar presupune activitatea, dar, oricum, intenţia mea este de a rămâne în mediul privat, în paralel cu activitatea din Consiliul Judeţean Ialomiţa. Nu m-am aruncat la funcţii publice, dar cred că, odată intrat acest joc, trebuie să ieşi din el cu fruntea sus. E complicat, dar e şi frumos”, ne-a declarat Gabriel Răceanu.

Jurist de profesie, Răceanu activează de ani buni ca expert lichidator.

În ceea ce-i priveşte pe cei cărora le-a revenit, în urma negocierilor de la nivel înalt, postul de prefect al judeţului Ialomiţa, USR-iştii sunt şi ei la curent cu modificarea Codului Administrativ, dar afirmă, prin vocea preşedintelui Horhocea, că problema numirii secretarului Prefecturii Ialomiţa este una prematur pusă pe tapet: „Nu s-a discutat nimic, deocamdată, în legătură cu viitorul secretar al Prefecturii Ialomiţa. Suntem oamenii care facem paşi mărunţi, dar fermi. Mai ales că nimeni nu ştie, în acest moment, care sunt criteriile care vor sta la baza numirii în funcţia respectivă. Ne vom consulta cu colegii de la Plus şi vom transmite un punct de vedere când va fi momentul potrivit...”, s-a mărginit să declare Alexandru Horhocea.

Conform prevederilor OUG 4/2021, secretarul Instituţiei Prefectului va trebui să fie înalt funcţionar public, absolvent de studii superioare juridice, administrative sau politice. Subordonat în mod direct prefectului, secretarul general al instituţiei va fi numit de către primul-ministru şi, conform „fişei postului”, va „asigura stabilitatea funcţionării instituţiei şi realizarea legăturilor funcţionale între compartimentele acesteia”.

În Ialomiţa, Silviu Marin a fost ultimul funcţionar care a ocupat, în 2008, postul decorativ din organigrama Instituţiei Prefectului.

Robert-Viorel Dincă



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare