Inițializează o căutare

SAMGPL

Zaraf la Primăria Ciochina! 60.000 de lei, aruncați pe iluminat festiv

 


Îmbătat de victoria de la alegerile locale, primarul Vasile Câmpulungeanu face tot posibilul să iasă în evidenţă cu nişte cheltuieli aiuristice în plină criză. Ei bine, le face cu bani publici, acesta fiind şi motivul pentru care aruncă bani „fără număr“ în iluminatul festiv. Dacă ar fi trebuit să facă acasă la domnia sa, sigur ar fi limitat cheltuielile având în vedere anul agricol dezastruos. Dar, la primărie se poate face risipă, aşa cum a demonstrat-o şi cu alte ocazii.

În condiţiile în care pe lângă criza financiară traversăm şi una sanitară, se naşte întrebarea pentru cine aprinde Câmpulungeanu atâtea beculeţe dacă sunt restricţii de circulaţie? Evident, întrebări fără răspuns atâta timp cât primarul Vasile Câmpulungeanu răspunde la telefon doar când îi convine.

În data de 28 noiembrie a.c., Primăria Ciochina a făcut două achiziţii directe pe SICAP. Prima s-a numit „Situaţie de plată servicii de verificare şi asamblare ghirlande iluminat festiv comuna Ciochina“. „Preţul maximal“ acceptat a fost 5.925,55 RON la care se adaugă TVA. Aşadar, 7100 de lei pentru verificarea şi asamblarea ghirlandelor. Imediat după această achiziţie, în aceeaşi zi, „bogata“ Primărie Ciochina pe care Câmpulungeanu o plângea la toate şedinţele de buget ale Consiliului Judeţean a mai făcut o cumpărare directă în legătură cu prima. De data asta, zaraful s-a făcut pentru „Situaţie de plată montat şi demontat ghirlande iluminat festiv comuna Ciochina“.

Astfel, pe lângă cei 7100 de lei daţi pentru verificarea şi asamblarea ghirlandelor, Câmpulungeanu a mai aruncat pe geam şi ... stâlpi încă 42.469 de lei plus TVA, că aşa e în tenis. În total – 50.539 de lei, doar manoperă pentru montat şi demontat ghirlande.

Risipa făcută de Câmpulungeanu vine, după cum am menţionat, într-un context total „potrivit“. Peste doar o lună de zile va avea loc dezbaterea publică pentru bugetul de anul următor. Suntem convinşi că iar se va da în spectacol că primăria lui (luată pe persoană fizică) nu are bani nici pentru proiecte şi nici pentru funcţionare.

Spre comparaţie, Primăria Slobozia tocmai a limitat la maxim cheltuielile cu iluminatul public, justificarea fiind crizele financiară şi sanitară pe care traversăm. De exemplu, anul trecut, când nu am avut nici un fel de probleme financiare, primarii gospodari şi chibzuiţi din judeţ abia au alocat maxim 15.000 de lei pentru iluminatul festiv. Este vorba despre Fănel Năstase, primarul comunei Traian, ceilalţi edili, Vasile Şincan, de la Mihail Kogălniceanu, abia au cheltuit câteva mii de lei pentru maxim 20 de ghirlande. La Ciochina, după chipul şi asemănarea lui Câmpulungeanu...

Cristian Filip



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare