Inițializează o căutare

SAMGPL

Organizaţia PNL Ialomiţa va avea doi şefi de agenţie la nivel guvernamental

 


În plin proces de negociere a posturilor de secretari de stat şi şefi de agenţii, Ialomiţa s-a ales, putem afirma fără teama de a greşi, cu praful de pe toba bătută de oamenii politici pe tema descentralizării şi depolitizării.

Dacă, iniţial, judeţul Ialomiţa a avut „rezervat” un post de secretar de stat şi unul de şef de agenţie, în urma târguielii desfăşurată luna trecută, ialomiţenii vor avea reprezentare la nivel central exclusiv la nivelul a două dintre agenţii.

Conform tragerii la sorţi desfăşurată pe 9 ianuarie, Ialomiţa ar fi trebuit să aibă asigurat un post de secretar de stat în Ministerul Muncii. Ceea ce a alimentat la vremea respectivă, informaţiile despre „implantarea” lui Mihăiţă Găină (foto - dreapta) în conducerea ministerului condus de Raluca Turcan. Mai ales date fiind antecedentele de vicepreşedinte al comisiei pentru muncă şi protecţie socială, funcţie ocupată până la momentul plecării din PSD, în noiembrie 2019. Ipoteza avea să fie infirmată ulterior de Dragoş Soare, preşedintele interimar al liberalilor ialomiţeni, care a precizat că „nu s-a pus niciodată problema ca Mihăiţă Găină să fie secretar de stat în Ministerul Muncii“.

Între timp, Găină a fost trecut pe lista pentru conducerea Agenţiei Nucleare şi pentru Deşeuri Radioactive şi sunt şanse mari să obţină sinecura în condiţiile în care postul nu este vizat, cel puţin pentru moment, de vreun alt pretendent din cadrul arcului guvernamental. Viitoarea numire pare să aibă legătură cu succesul înregistrat de fostul deputat în demersul său de modificare a Legii Pensiilor astfel încât cei care au locuit 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă să se poată pensiona cu doi ani mai devreme.

Eşecul înregistrat de Robert-Viorel Chioveanu în alegerile parlamentare din decembrie a fost „recompensat” cu menţinerea la conducerea ANSVSA. Mişcarea a fost făcută, conform declaraţiilor lui Dragoş Soare, dat fiind specificul judeţului pe care Chioveanu îl va reprezenta la nivel central: „Ne-a revenit ANSVSA care îl are în frunte pe Robert Chioveanu, cel care are tot sprijinul nostru. Ialomiţa este judeţ agricol şi era firesc să ne intereseze în mod deosebit o agenţie cu specific, fie şi tangenţial. Discuţiile nu sunt finalizate! Este posibil să mai obţinem şefia uneia dintre agenţiile guvernamentale. Se mai pot întâmpla schimburi, negocierile sunt în fază finală, dar nu s-a tras încă linie...”, ne-a declarat Dragoş Soare, preşedintele interimar al PNL Ialomiţa.

USR Ialomiţa a fost la un pas să obţină un post de secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, condus de UDMR. Propunerea înaintată de Biroul Naţional către Alexandru Horhocea a fost declinată de preşedintele de facto al progresiştilor ialomiţeni: „Am avut o propunere din partea Biroului Naţional pentru a ocupa un post de secretar de stat, dar nu mi-am arătat intenţia de a-l prelua. Mai ales că sunt colegi mult mai bine pregătiţi pentru a ocupa un astfel de post...”, ne-a declarat Horhocea.

Procedura de împărţire a posturilor de secretari de stat, respectiv de directori de agenţii, a fost una extrem de simplă, bazată pe scorul obţinut la alegerile parlamentare.

Prima rundă a repartizării a avut loc pe 9 ianuarie, la Vila Lac, sub atenta coordonare a lui Ludovic Orban.

Robert-Viorel Dincă



Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare